Zakelijke Creditcard

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste zakelijke creditcards

Vergelijken

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 zakelijke creditcards

Bekijken

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een zakelijke creditcard

Lees verder

Alle zakelijke creditcards op een rij

Binnen de zakelijke wereld draait alles om een vlot verloop en horen betalingen daar natuurlijk ook bij. Dat is nou precies een taak weggelegd voor een creditcard en is het groot aantal particuliere en zakelijke gebruikers daar een bewijs van. Met een zakelijke creditcard beschik je nu eenmaal over geld op zak en kunnen er wereldwijd betalingen mee verricht worden.

Omdat je niet daadwerkelijk met een heleboel geld op zak hoeft rond te lopen, is het ook gelijk de veiligste wijze van betalen. Creditcards zijn altijd ook verzekerd en wordt oneigenlijk gebruik tegengegaan door de vele veiligheidsmechanismen zoals een ingebouwde chip en een persoonsgebonden code. Een zakelijke creditcard aanvragen hoort er dus allemaal wel bij en zijn er tal van voordelen aan verbonden.

N26 Card

De N26 card is de beste keuze als je een gewone debit/creditcard wilt aanvragen. De kaart aanvragen is geheel gratis en er zitten ook geen maandelijkse kosten als je onder de 5 transacties per maand blijft. De kaart wordt wereldwijd op vele plekken geaccepteerd.

Zakelijk creditcard voor ondernemers

Voor elk bedrijf, groot of klein, is het cruciaal dat er een duidelijk overzicht is op alle uitgaves gepleegd door het personeel en kan dat eenvoudig plaatsvinden middels een zakelijke creditcard. Door deze uitsluitend te gebruiken voor het verrichten van zakelijke transacties, kan de administratie gelijk inzicht krijgen over alle gedane uitgaves en hoeft men niet steeds navraag te doen waar het geld voor gebruikt is. Aan het eind van de maand krijgt het bedrijf een afschrift waarin alle specificaties in terug te vinden zijn. Zo wordt ook voorkomen dat er fouten worden gemaakt die kunnen leiden naar een forse boete van de Belastingdienst. Het gebruik van een privé creditcard is natuurlijk ook mogelijk, maar zal daarbij zelf uit gehaald moeten worden welke kosten gemaakt zijn voor het bedrijf. Als bedrijf kunnen er ook meerdere van zulke creditcards aangevraagd worden en een aantal werknemers worden verstrekt.

Apart aan een zakelijke creditcard is ook, dat alle uitgegeven bedragen aan het eind van de maand gelijk terugbetaald dienen te worden. Er is dus geen sprake van het opnemen van krediet voor een lange termijn en zorgt dit ervoor dat het bedrijf geen torenhoge schulden op kan bouwen. Het is daarom ook mogelijk dat er op elke kaart een limiet wordt vastgesteld. Naast het beschikbaar stellen van de creditcards, wordt het ook aangeboden dat er software meegeleverd wordt om alles overzichtelijk online te bekijken. Zo kunnen bedrijven in “real time” alle verrichte transacties bekijken en voorkomt dat oneigenlijke uitgaves. Zo een overzicht is ook duidelijk te verwerken en aan te geven bij de fiscus. Daar haal je dus weer voordeel uit en zijn de kosten van zo een creditcard dus gauw terugverdiend. De goedkoopste zakelijke creditcard is gewoonlijk die, voor de aanvrager op maat gesneden is en waar de uitgaves nauwlettend in de gaten gehouden kunnen worden.

Hoe zakelijke creditcard aanvragen?

Het aanvragen van de zakelijke creditcard is snel gedaan en ook mogelijk voor “kleine” ondernemers zoals ZZP’ers. Voorwaarde is wel, dat er een zakelijke bankrekening beschikbaar moet zijn omdat alleen deze gekoppeld kan worden aan zo een creditcard. De terugbetaling dient ook geen stagnaties te ondergaan en zullen er natuurlijk maatregelen getroffen worden wanneer de betalingen uitblijven. Zulke situaties zijn te voorkomen door een betalingslimiet op de kaart te plaatsen en er zo zeker van te zijn dat het beschikbaar budget nooit overschreden wordt. Bedrijven die meerdere creditcards voor hun werknemers aanvragen, kunnen ook aparte limieten vaststellen. Naast het hebben van een aparte zakelijke bankrekening, is het ook vereist dat het bedrijf al langer dan een jaar geregistreerd staat omdat die periode het riskantst is voor startende ondernemingen. Op zo een manier wordt er ook voor gezorgd, dat de jonge onderneming niet financieel zwaar wordt belast. Ook krijgt het bedrijf met een toegewezen krijgen van de creditcard, een vermelding bij het BKR en beperkt dit de mogelijkheid om naar de bank te stappen voor het aanvragen van een financiering voor het bedrijf. Het komt daarom voor beginnende bedrijven beter uit, om een prepaid creditcard aan te vragen en die dus strikt te gebruiken voor het bedrijf zelf zoals bij het tanken of kleine aankopen.

Verzekerd met de zakelijke creditcard

Standaard bij elke zakelijke creditcard, hoort er ook een uitgebreid verzekeringspakket bij. Zo zijn alle aankopen voor een periode van minstens 6 maanden verzekerd en worden ook kosten gemaakt bij vertraagde vlucht of bagage die kwijt is geraakt, vergoed. Bij het kwijtraken van de creditcard, kan er 1x24u beroep gedaan worden de klantenservice afdeling van betreffende maatschappij. Naast het ruim verzekeringspakket, zijn er nog tal van bedrijven die kortingen aanbieden wanneer er afgerekend wordt met een zakelijke creditcard. De voordelen zijn dus groot en is het bij de meeste aanbieders mogelijk om ook contant geld op te nemen met de creditcard. Niet overal zijn er namelijk betaalautomaten beschikbaar en is het dan wel handig dat je over de mogelijkheid beschikt om met contant geld te betalen. Bij diefstal of het kwijtraken van de kaart, zijn er mogelijkheden aanwezig om wat contant geld (emergency cash) in handen te krijgen. Dit komt vooral van te pas in het buitenland en laat de creditcard maatschappij je dus nooit in de steek. Wel een geruststellende gedachten, vooral wanneer het aankomt op het gebied van zakendoen. Door zakelijke creditcard vergelijken, kan al snel eentje gevonden worden die het best aansluit bij de wensen van het bedrijf.

Aan het opzeggen van een zakelijke creditcard zijn er doorgaans geen kosten aan verbonden, maar worden alle nog openstaande bedragen dan wel in een keer van de rekening afgeschreven aan het eind van de maand.

Het gaat bij een zakelijke creditcard dus meer om het ruim aantal voordelen die het te bieden heeft op het gebied van verzekeringen en het gemak waarmee de administratie alle uitgaves kan bijhouden. alle uitgaves kunnen online bekeken worden en heeft men dus altijd inzage wat het bestedingspatroon is van de werknemers die over zo een kaart beschikken. In noodgevallen worden houders van zo een kaart ook altijd geholpen, waar ter wereld zij zich ook bevinden. Met bestedingslimieten die per kaart aangegeven kunnen worden, zal het bedrijf nooit geconfronteerd raken met uitgaves die het budget te boven gaan. Een zakelijke creditcard is ook een handig alternatief voor beginnende ondernemers, maar worden daar door de meeste creditcard maatschappijen wel wat extra voorwaarden gesteld.

 

Beste Prepaid Creditcard

 

n26 Mastercard

 

 • Debit card
 • Aanmelden in Engels
 • Volledig Gratis

Aanvragen

 

 

Transferwise debit Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdragen: GRATIS
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

Viabuy Mastercard

 

 • Geen BKR toetsing
 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdrage: € 19,90
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

 

 

Beste Creditcards

 

 

American Express - Blue card

 

 • Slechts € 3,- per maand
 • Aankoopverzekering: 90 dagen

Aanvragen

American Express Green

 

 • Kosten: € 65,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)
 • Membership Rewards

Aanvragen

 

KNAB Visa card

 

 • Kosten: € 60,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)

Aanvragen

 

Voor wie is de zakelijke creditcard allemaal?

De zakelijke creditcard is exclusief voor ondernemers. Voor als je regelmatig aankopen moet doen in het buitenland of naar het buitenland toe moet waar een gewone bankpas niet wordt geaccepteerd. De zakelijke creditcard is dan de beste oplossing om te kunnen betalen en deze aankopen ook veilig te kunnen doen.

Wat is de beste zakelijke creditcard?

Er is niet 1 kaart het beste, omdat elke creditcard maatschappijen net andere voorwaarden en voordelen biedt met hun kaart. In grote opzichten zijn de meeste kaarten hetzelfde. Verschillen zijn er in de jaarlijkse kosten voor de kaart, het bestedingslimiet en de voordelen.

Is een zakelijke creditcard hetzelfde als een gewone creditcard?

Als er wordt gekeken naar gebruik, dan biedt een zakelijke creditcard bijna dezelfde functies. Een zakelijke creditcard heeft daarentegen vaak wel hogere bestedingslimieten en soms zakelijke voordelen zoals een airport lounge. Omdat het bedoeld is voor zakelijke gebruikers.

Wat zijn de kosten voor een zakelijke creditcard?

De kosten verschillen per provider, het is daarom handig om de verschillende creditcards te vergelijken. Elke creditcard maatschappij heeft vrijwel een zakelijke creditcard. Het is daarom goed om te kijken hoeveel limieten je nodig hebt en welke andere voordelen het je kan bieden als zakelijke gebruiker.