De kans dat je nooit gehoord hebt van een Visa kaart, is wel erg klein en maken miljoenen er dagelijks gebruik van. Visa heeft zich ontpopt tot een ware gigant op het gebied van creditcards en worden de kaarten van deze maatschappij dus geaccepteerd in elk land en zit het wel helemaal in orde met de veiligheid. Daar maken de meeste personen die nog niet over een creditcard beschikken, zich veel zorgen om en zijn die ongegrond bij Visa. Achter zo een onschuldig lijkende kaart, schuilt namelijk een complete organisatie die nauwkeurig alle transacties in de gaten houdt en samenwerkt met een groot aantal partijen. De kans dat het dus misloopt en jij je geld kwijt bent, is dus wel erg klein.

N26 Card

De N26 card is de beste keuze als je een gewone debit/creditcard wilt aanvragen. De kaart aanvragen is geheel gratis en er zitten ook geen maandelijkse kosten als je onder de 5 transacties per maand blijft. De kaart wordt wereldwijd op vele plekken geaccepteerd.

Alle aankopen zijn automatisch verzekerd

Het is eenvoudig om aankopen te doen met een Visa card en komt dat in de eerste plaats door het vertrouwen die partijen hebben in de kaart. Het geld wordt altijd op de rekening overgemaakt en wordt de kaart zonder twijfel geaccepteerd. Visa blijft echter een oogje in het zeil houden en biedt de kaarthouder de garantie, dat elke aankoop die niet ontvangen is, geen invloed zal hebben op het krediet. De transactie wordt dus teruggedraaid en wordt het bedrag dus niet meer overgemaakt. Dat is wel veilig bij online aankopen omdat het daar nog eens mis kan lopen en het dan wel prettig is dat je nooit onnodig in de kosten wordt gejaagd. Naast deze regeling, is standaard ook een 180 dagen verzekering met de creditcard verbonden en geldt deze voor de meeste spullen aangekocht. Bij diefstal, verlies of beschadiging, komt de verzekering dan in en gaat de investering niet verloren. Uitbreiding van dit verzekeringspakket is mogelijk tot zelfs 365 dagen. Niet alleen de financiële middelen en gekochte goederen zijn belangrijk voor Visa, maar natuurlijk ook de kaarthouder zelf en is die automatisch verzekerd bij het reizen. Bagage die verloren raakt of de kosten van het annuleren van een hotelkamer, alles kan worden aangegeven bij de aangewezen verzekeraar. Naast onregelmatigheden bij de aanschaf van goederen, is het voor Visa ook belangrijk dat er geen ruimte wordt gelaten voor fraude en worden alle verdachte transacties gelijk in de gaten gehouden. Dankzij de persoonlijke e-code, is het trouwens niet mogelijk door derden om de Visa card te gebruiken zodat bij verlies of diefstal, er niets met de kaart gedaan kan worden en er een duplicaat aangevraagd kan worden.

Op vakantie komt de kaart dubbel van te pas

Het is belangrijk dat de organisatie achter zo een kaart, wel betrouwbaar is en mag Visa zich wel daartoe rekenen. Met een Visa card is het huren van en auto of reserveren van een hotelkamer overal ter wereld geen probleem omdat de kaart ook wordt geaccepteerd als borg. Dat is namelijk een vereiste bij de meeste verhuurbedrijven en hotels en is het niet mogelijk aan bod te komen zonder een creditcard. Het bedrag benodigd voor de borg wordt ingehouden en “teruggestort” wanneer alles al achter de rug is.

Naast het hotel of autoverhuurbedrijf, is betalen met een Visa card mogelijk bij de meeste betaalautomaten en kan er ook contant geld worden opgenomen. Dat komt wel van te pas in sommige situaties, vooral in het buitenland, waar veel diensten nog tegen contante betaling worden verricht. Om de klant van dienst te zijn, valt er een keuze te maken tussen aan aantal soorten Visa cards. De Visa World Card is het “eenvoudigst” en kost die ook het minst. Dat is allemaal niet terug te zien in het pakket dat bij deze creditcard hoort omdat het om een groot aantal punten gaat, van een reisverzekering tot een aankoopverzekering. Met de laatste worden de meeste aankopen verzekerd tegen schade of diefstal en wel voor een periode van 180 dagen.

Meer wordt er geboden met de Visa World Card Gold en is de bestedingslimiet voor deze kaart op 5000 euro, tweemaal zoveel dus als die van de Visa World Card. Ook de aankoopverzekering geldt voor een ruimere periode (365 dagen) en horen reisverzekeringen daar ook bij.

Voor het meest uitgebreid pakket, kan er voor de Visa World Card Platinum worden gekozen. Uit de naam valt al af te leiden dat er een ruim aantal diensten aan verbonden is. De bestedingslimiet bedraagt ook 5000 euro, maar ligt het verschil erin dat de kaart ook gebruikt kan worden voor alledaagse betalingen (net als jouw bankpasje dus) en er ook gerekend mag worden op een gratis medische en juridische verwijsdienst, hotelservice en een persoonsgebonden service waar je 1x24u een beroep op kunt doen. Dat komt zeker van te pas wanneer je op reis bent in het buitenland en kan er ook contactloos met de kaart worden betaald. Kleine bedragen kunnen zo zonder pincode verrekend worden en is dat wel handig wanneer je haast hebt.

Voor sommige diensten geldt een toeslag

Naast de jaarlijkse abonnementskosten, zijn er transacties waar er kosten mee gepaard gaan en brengt de moedermaatschappij ICS die ook in rekening. Bij het omzetten van valutasoort, geldt er een toeslag van 1,5% binnen de EU. Opname van geld bij een automaat of balie is ook mogelijk en moet daarvoor 4% over het opgenomen bedrag betaald worden. Om een overzicht te krijgen van alle transacties, wordt er elke maand eentje opgestuurd. Ook is er een app beschikbaar dat gelijk een overzicht biedt en waarmee ook alle aanbiedingen gelijk worden aangegeven. Voor Visa card houders is het dus altijd duidelijk wat de status van hun financiën op de kaart is en komen ze dus nooit voor een verrassing te staan. Voor vragen is er een 1x24u helpdesk beschikbaar die telefonisch te bereiken is.

Bij het nemen van een krediet kunnen de betalingen verspreidt plaatsvinden en wordt er een rentepercentage van 14% gehanteerd. Wie over een positief saldo van meer dan 500 euro op de World Card beschikt, mag rekenen op een spaarrente van 0.15% en is het dus mogelijk om te sparen met jouw creditcard! vele voordelen dus bij het aanvragen van een Visa card en kan er gekozen worden uit een aantal soorten waarbij de bestedingslimiet en erbij horende pakket zoals de verzekering verschillen.

 

 

Beste Prepaid Creditcard

 

n26 Mastercard

 

 • Debit card
 • Aanmelden in Engels
 • Volledig Gratis

Aanvragen

 

 

Transferwise debit Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdragen: GRATIS
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

Viabuy Mastercard

 

 • Geen BKR toetsing
 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdrage: € 19,90
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

 

 

Beste Creditcards

 

 

American Express - Blue card

 

 • Slechts € 3,- per maand
 • Aankoopverzekering: 90 dagen

Aanvragen

American Express Green

 

 • Kosten: € 65,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)
 • Membership Rewards

Aanvragen

 

KNAB Visa card

 

 • Kosten: € 60,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)

Aanvragen

 

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord