Solana

Solana verwachtingen

Solana koers

$93,32

https://solana.com/

Market Cap
$29.341.409.406

Volume 24h
$2.674.821.519

Circulating Supply
314.691.008 SOL‘s

Market cap rank
8

All Time High

$259,96

High 24h
$104,98

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die in Amsterdam is gevestigd.

Bezoek Bitvavo >

Actuele Solana Koers

Solana is een van de snelst programmeerbare blockchains met Ethereum en Cardano als concurrent. Waar Ethereum lijkt achter te blijven biedt Solana een oplossing. De belangrijkste innovatie is snelheid, waaronder een consensusmechanisme dat proof of history wordt genoemd. Wil je meer weten? Lees snel verder.

Informatie koers Solana SOL

De Solana-prijs is vandaag de dag $93,32. De laagste prijs van de afgelopen 24 uur was $92,92 en de hoogste prijs in deze 24 uur staat op $104,98. Het procentueel verschil van de afgelopen 24 uur voor Solana is daling van 4,82%.

Wanneer je kijkt naar de laagste genoteerde koers Solana $0,50 zie je dat het verschil met vandaag stijging van 18.466,89% is.

Solana kopen kan bij Bitvavo en Binance, beide exchanges met lagere kosten. Ook kun je bij Huobi en FTX Exchange terecht voor Solana.

Solana prijs informatie

Marktkapitaal dominantie

1,70%

All Time High$259,96
Datum All Time High

06-11-2021 21:54

All Time Low

$0,50

Datum All Time Low

11-05-2020 19:35

30 dagen verschildaling van 51,00%
Reddit

https://www.reddit.com/r/solana

SOL prijs details

Solana huidige koers

$93,32

Market Cap Rank

$29.341.409.406

Circulerend aanbod

314.691.008

Totaal aanbod

508.180.964

Max aanbod

Market Cap

$29.341.409.406

Trading Volume 24h

$2.674.821.519

Market Cap 24h

daling van 4,29%

Solana

Solana is een open-source smart contract platform dat gericht is op Decentralized apps (dApps) en Decentralized Finance (DeFi) met als uiteindelijke doel het oplossen van het blockchain-trilemma, dat veronderstelt dat een gedecentraliseerd netwerk slechts aan twee van de drie belangrijkste eigenschappen kan voldoen: decentralisatie, beveiliging en schaalbaarheid.

Solana wil het schaalbaarheidsprobleem oplossen met zijn krachtige protocol, dat een revolutionaire tijdarchitectuur, transactieverwerkingsmechanisme en efficiënter consensusmodel implementeert in vergelijking met andere blockchains, waardoor het ’s werelds snelste laag-1-netwerk is.

De open infrastructuur van Solana stelt ontwikkelaars in staat om eenvoudig schaalbare dApps te implementeren doormiddel van samen te stellen bouwstenen zonder dat dit extra wrijving veroorzaakt door sharding en andere laag-2-oplossingen.

Solana is een web-scale blockchain die is opgericht in 2017 en wordt gezien als een concurrent van Ethereum, het grootste blockchain-platform voor gedecentraliseerde projecten en applicaties. Solana is echter sneller en goedkoper dan Ethereum. De huidige capaciteit van Ethereum is iets meer dan 15 transacties per seconde met een gemiddelde vergoeding per transactie van ongeveer $ 6, terwijl de huidige capaciteit van Solana ongeveer 50.000 transacties per seconde ondersteunt en ongeveer $ 0,0001 per transactie kost.

De whitepaper van Anatoly Yakovenko

In 2017 publiceerde Anatoly Yakovenko de whitepaper van Solana. Yakovenko werkte eerder bij Qualcomm en Dropbox, waar hij zich specialiseerde in het ontwerpen van gedistribueerde systemen en compressie-algoritmen.

Yakovenko, Fitzgerald en Stephen Akridge richtten het bedrijf Loom op dat later werd omgedoopt tot Solana Labs, om te voorkomen dat ze verward worden met Loom Network, de populaire multichain interoperabiliteitsoplossing.

Solana Labs de belangrijkste bijdrager aan het netwerk, terwijl de Solana Foundation, een non-profitorganisatie gevestigd in Zwitserland, zich toelegt op het financieren en ontwikkelen van de gemeenschapsopbouwende initiatieven van de blockchain.

Onder leiding van Multicoin Capital Solana Labs voltooide Solana in juli 2019 een serie A-financieringsronde van $ 20 miljoen. Na nog eens $ 1,76 miljoen te hebben opgehaald van de lanceringsveiling op Coinlist, werd Solana’s bèta-mainnet gelanceerd in maart 2020.

Bitcoin een consensusmechanisme genaamd Proof of Work (PoW), dat miners gebruikt om transacties te valideren en nieuwe BTC te produceren. Veel nieuwere cryptocurrencies, zoals Cardano, gebruiken een consensusmechanisme genaamd Proof of Stake (PoS) waarbij nodes hun eigen crypto inzetten om een ​​kans te krijgen om transacties te valideren en nieuw geslagen crypto en vergoedingen te verdienen.

In beide gevallen moeten alle computers in het netwerk tot overeenstemming komen over bepaalde feiten, ook wanneer een transactie heeft plaatsgevonden. Solana gebruikt een combinatie van bewijs van inzet en een nieuw mechanisme dat Proof of History (PoH) wordt genoemd. PoH is ontworpen om de tijd tussen computers op een gedecentraliseerd netwerk bij te houden zonder dat alle computers erover hoeven te communiceren en tot een overeenkomst moeten komen.

PoH creëert een historisch record dat bewijst dat een gebeurtenis op een specifiek moment in de tijd heeft plaatsgevonden. Dit proces verschilt grondig van elke andere blockchain waarin blokproducenten (validators) met elkaar moeten communiceren om blokken te produceren en de status van het netwerk te synchroniseren. Solana omzeilt deze communicatie vereiste en kan daarom veel sneller blokken produceren.

De native token van Solana heeft SOL. Deelnemers zetten hun eigen SOL in om validator te worden, in ruil voor een kans op het verdienen van nieuwe SOL en een korting op de vergoedingen.

SOL dient daarnaast als een governancetoken, wat inhoudt dat houders ook kunnen stemmen over toekomstige upgrades en bestuursvoorstellen die worden ingediend.

 

Solana koersverwachting

Solana is een crypto die veelal in het SOL nieuws voorkomt, met een zeer positieve SOL verwachting 2022. Wanneer we kijken naar de koersveranderingen van de afgelopen jaren bij de Solana koers, zien we dat er een stijgende lijn in zit. Ook het team achter Solana communiceert via de bekende kanalen alle updates omtrent het blockchain project waardoor beleggers altijd op de hoogte zijn van updates, en de huidige Solana koers.

Er is een groeiende community achter Solana en het vertrouwen in het project blijft zeer aanwezig. Wanneer je meer wilt weten over het project achter Solana en de actuele ontwikkelingen raden wij jou aan om dit via de officiële website te doen https://solana.com/ en ook via https://www.reddit.com/r/solana omdat hier veel ontwikkelaars actief zijn.

Wanneer je kijkt naar de interesse van beleggers in de afgelopen 6 maanden zie je al gauw het succes van Solana.

 

Koers Solana SOL verwachting 2022 – 2025

Wanneer we kijken naar de actuele ontwikkelingen in de wereld van crypto kunnen we met zekerheid zeggen dat er een hoop veranderingen aan komen, en meer koersstijgingen met een positieve verwachting 2022.  Zo ook misschien voor Solana. Meer landen nemen crypto aan als een wettelijk betaalmiddel wat absoluut zal bijdragen aan het succes van ook Solana.

De stijgende lijn over de afgelopen jaren laat goed zien dat Solana een uitstekende belegging kan zijn. Maar omdat de koersen bij crypto erg volatiel zien willen we hier geen uitspraak in doen, het is ten slotte aan de belegger of hij het geld kan missen. Wat de SOL verwachtingen 2022 ook zijn, we kunnen nooit in de toekomst kijken en garanderen dat de SOL verwachtingen 2022 waarheid zullen worden.

Wanneer je nu belegt voor een lang termijn rendement moet je zeker weten dat je het belegde geld kunt missen. Als dat het geval is kun je Solana kopen en vast houden. Je kan er zelfs voor kiezen om Solana te staken, en er zo een rendement op te behalen. Zorg dat je altijd op de hoogte bent van het laatste SOL nieuws.

 

Solana ontwikkelingen en projecten

In juni hield Solana Labs een private token-verkoop van US $ 314,15 miljoen onder leiding van Andreessen Horowitz en Polychain Capital voltooide. Het bedrijf wil dit geld gebruiken voor verdere ontwikkelingen van het ecosysteem.

Vanaf augustus 2021 zijn veel van de meest populaire Solana-applicaties DEX’s en uitleen-apps. Het crypto-app-ecosysteem op Solana ondersteunt miljarden dollars aan activa. Een reden waarom een gebruiker een app zou kunnen kiezen die op Solana draait via bijvoorbeeld Ethereum, is dat de snelheden hoog zijn en de congestie laag, wat resulteert in zeer lage kosten. Tot op heden hebben door Solana aangedreven DEXen, dApps en platforms zoals Serum, Raydium, Bonfida, KIN, Audius, Mango Markets, Maps.me, Pyth Network, Phantom wallet, USDC en meer dan 19 miljard on-chain transacties verwerkt. Solana is klaar voor de toekomst waarbij het onder andere WEB 3.0 ondersteuning biedt.

 

Solana kopen

Wanneer je besluit te beleggen in Solana kun je dit doen via Bitvavo doen, welke een betrouwbare online broker is voor crypto. Houd er rekening mee dat het altijd zeer verstandig is om een offline wallet te hebben voor jouw beleggingen, zodat deze niet gevoelig is voor hackers, het blijft tenslotte een digitale valuta.

 

Solana koers volgen

Je kunt als belegger jezelf goed op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen van de koers Solana via de verschillende crypto nieuws websites, twitter accounts en exchange platforms. Zorg dat je een goed beeld krijgt voordat je belegt, zodat je ook weet waar je in belegt. Solana heeft een zeer goede SOL verwachting voor de komende tijd, maar de verstandige belegger laat zich altijd goed informeren.

 

Conclusie

Solana is een van de netwerken die het probleem rondom het verwerken van grote hoeveelheden transacties heeft opgelost. Dit maakt het een populair platform dat zich richt op dApps en DeFi wat haar mainnet in maart 2020 heeft gelanceerd. Sindsdien heeft het ecosysteem al veel ontwikkelingen doorgemaakt en met de snelheid van het netwerk, goedkope transacties en toonaangevende doorvoer is de kans groot dat Solana in de toekomst steeds meer projecten aantrekt, wat de wereldwijde acceptatie van blockchain bevordert.

Loes Verstaveren

Loes is sinds de crypto explosie in 2017 voltijd aan het werk voor diverse crypto projecten en heeft een aantal beleggingen zoals BTC ETH en ADA. Als beleggings expert schrijft ze content voor deze en andere financiële websites.

Meest gestelde vragen Solana

Is Solana een verstandige belegging?
Solana heeft een goede reputatie en heeft een koersstijging gezien in de afgelopen 12 maanden. Ook al gaat een crypto koers flink op en neer zijn de verwachtingen voor Solana positief, maar toch weet je het nooit zeker. Wij raden elke belegger dan ook aan om nooit te beleggen met geld wat je niet kunt missen, en altijd goed onderzoek te doen naar het bedrijf achter de crypto. De kans dat je het belegde geld verliest is altijd aanwezig.
Wat is de actuele prijs voor Solana?
De actuele prijs voor Solana is op dit moment $93,32
Waar kan ik Solana kopen?
Er zijn heel veel exchanges waar je Solana kunt kopen, elke met zijn eigen voor en nadelen. Wij zelf maken veelal gebruik van Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange met een registratie bij de Nederlandse bank. Let op dit is geen regulatie, er is namelijk nog gen regulatie ontwikkeld voor crypto exchanges wereldwijd. Toch geeft een registratie bij DNB een betrouwbaar gevoel, en de recenties zijn erg hoog.
Is het verstandig om al mijn geld in Solana te beleggen?
Ook al zijn de verwachtingen hoog gespannen voor Solana is het nooit verstandig om jouw beleggingsportefeuille uit een product te laten bestaan. Het is beter om meerder verschillende crypto te kopen, om het risico te verspreiden. Je kunt hier op de website over elke crypto lezen welke het waard is om in te investeren.