Prepaid creditcard

Betalen zonder dat je achteraf met een hoge rekening bij de bank komt te zitten, is mogelijk voor zij die een prepaid creditcard gebruiken. Zoals al uit de naam te halen valt, gaat het hier dus om een pasje waar de bestedingslimiet al vastgelegd is en wel door het bedrag dat van te voren op tafel is gezet. Meer uit kunnen geven dan er op de kaart geregistreerd is, kan gewoon niet en blijf je met een prepaid creditcard dus gegarandeerd binnen jouw grenzen.

De term creditcard is in deze dan misschien wel niet zo goed gekozen omdat het niet mogelijk is om krediet op te nemen met deze kaart. De overige voordelen blijven echter van kracht en zijn het die welke overtuigend zijn om toch voor deze vorm van een creditcard te kiezen. Ook met een prepaid credit card ben je zo overal ter wereld welkom en zijn er verschillende manieren mogelijk om de kaart op te waarderen.

KNAB Visa Card

De KNAB Visa Card is de beste keuze als je een gewone creditcard wilt aanvragen, met de laagste kosten in Nederland van slechts € 5 per maand. De kaart wordt wereldwijd op vele plekken geaccepteerd, je aankopen zijn de eerste 90 dagen verzekerd en je kan online eenvoudig al je aankopen inzien.

Over de prepaidcard algemeen

Binnen de financiële wereld is het kunnen betalen met een creditcard niet meer weg te denken en heeft het allemaal te maken met niet alleen het gemak die het te bieden heeft, maar ook de wereldwijde acceptatie van zo een card. In haast elke uithoek van de wereld kan met zo een card betalingen worden verricht en is dat lang niet altijd het geval bij een bankpasje. Naast het praktisch verbruik tijdens een vakantie in het buitenland of een zakenreis, is een prepaid card ook gewoon te gebruiken voor betalingen in het binnenland. Met een card op zak ben je er dus verzekerd van, dat je overal wel in staat zal zijn betalingen verrichten. Ook voor online aankopen kan de prepaid creditcard gebruikt worden. Er zijn zelfs virtuele versies voor zulke aankopen verkrijgbaar en krijgt de aanvrager alleen de bijhorende code (dus geen pasje) toegestuurd. De meeste aanvragen zijn echter voor kaarten waarmee zowel online als offline betalingen verricht kunnen worden. Ook is er een toename van aanvragen merkbaar in de vakantieperiodes en komt dat door de vele personen die wel met het gemak van een creditcard willen reizen. Het verschil met een bankpasje is dus groot en wordt er daarom voor gekozen om daarnaast ook een creditcard prepaid op zak te hebben.

De aanvraag verloopt vlot

Omdat je immers uitsluitend gebruik zal kunnen maken van de middelen welke op de kaart geregistreerd zijn, verloopt de aanvraag vlotter en kan zo een kaart al binnen een dag of twee al in orde zijn. Een prepaid creditcard kopen is hiermee veel sneller dan de tijd nodig voor een gewone creditcard en daarom ook ideaal voor gevallen waar er spoed geboden is. Ook hier wordt er vaak gewerkt met bedrijven die zulke kaarten aanbieden en allemaal samenwerken met de moedermaatschappijen zoals Master Card en Visa. Er zijn echter ook mogelijkheden om een Nederlandse prepaid creditcard aan te vragen en is de aanvraag dan ook sneller afgerond. Na overmaking van het bedrag en het doorgegeven te hebben van alle relevante gegevens, wordt de aanvraag dan in werking gesteld en kijkt men natuurlijk wel even of je al in het systeem te boek staat. Voordeel is wel dat er geen melding van deze kaart gemaakt wordt bij de BKR en jouw krediet status zo ongewijzigd blijft. Ook personen met een negatieve BKR status kunnen zo een prepaid creditcard aanvragen omdat er geen toetsing wordt verricht. Gekoppeld aan elke prepaid creditcard, is altijd een bankrekening van waaruit de opwaardering plaats vindt. Het is bij sommige aanbieders mogelijk om middels contanten een prepaid card aan te schaffen of kan er gebruik worden gemaakt van Ideal of PayPal. De voorwaarden kunnen tussen de aanbieders sterk verschillen en is het daarom beter om een vergelijking te maken. De leeftijdsgrens is altijd gesteld op 18 jaar en hoeft er voor de aanvraag dus aan minder voorwaarden voldaan te worden dan bij een creditcard. Voor studenten zijn er trouwens aparte creditcards te krijgen die speciaal voor deze doelgroep is samengesteld. De beste prepaid creditcard vindt je door alle kosten en voorwaarden op en rijtje te plaatsen.

Content

Kosten prepaid creditcard

Het bedrijf dat zo een kaart aanbiedt, maakt natuurlijk tal van kosten om het allemaal wel mogelijk te maken en worden er daarom vaste kosten in rekening gebracht. Zo dien je elk jaar een “abonnement” te betalen en zijn de bedragen hier altijd beduidend hoger dan die van een creditcard. Elke maatschappij hanteert daarnaast nog tal van andere kostenposten. Zo dient er bij het opwaarderen een zeker percentage of vast bedrag betaalt te worden. Bij het verrichten van betalingen waarbij er sprake is van omzetting van de valutasoort (bijvoorbeeld van euro naar dollars), zal een opslag in rekening worden gebracht. Een veel voorkomend verschijnsel bij prepaid creditkaarten is, dat ze gebruikt worden in drukke periodes zoals een vakantie in het buitenland en daarna voor maandenlang niet meer. De kaart is al die tijd dus inactief en rekent men daar ook kosten over. Ook bij het opzeggen van de kaart gelden er annuleringskosten. Alles bij elkaar gerekend kunnen de kosten dus wat oplopen en valt daarbij prepaid creditcard vergelijken voordeliger uit. Echter blijven de kosten beheersbaar en zal je nooit geconfronteerd worden met het moeten betalen van een rente zoals bij een creditcard. Bij het opzeggen van de prepaid creditcard, wordt het saldo weer teruggestort. Een gratis prepaid creditcard krijgen is er niet gauw bij, maar kijk je daarom altijd wel uit voor tijdelijke acties waar sommige aanbieders mee komen.

Een prepaid creditcard wordt door velen gezien als een tijdelijke oplossing om haast overal ter wereld te kunnen genieten van het betaalgemak die het te bieden heeft en kan dat uitsluitend met het bedrag waarmee men de kaart heeft opgewaardeerd. Zo blijven de kosten verbonden aan het gebruik beheersbaar en ben je er verzekerd van dat de limiet nooit overschreden zal worden. Op=op, om het maar zo populair te zeggen, maar hou je de vaste lasten wel in de gaten. Naast het jaarabonnement worden er nog tal van andere kosten in rekening gebracht zoals bij het opwaarderen en opzeggen van de kaart. De beste prepaid creditcard is die, waar er zo min als mogelijk kosten in rekening worden gebracht in combinatie met gunstige voorwaarden. Jou geld is altijd veilig met zo een kaart en wordt het saldo altijd keurig teruggestort op jou rekening bij het opzeggen van de prepaid creditcard.

 

Beste Prepaid Creditcard

 

n26 Mastercard

 

 • Debit card
 • Aanmelden in Engels
 • Volledig Gratis

Aanvragen

 

 

Viabuy Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdrage: € 19,90
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

Money2Go Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdragen: € 9,95
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

 

Beste Creditcards

 

 

KNAB Visa card

 

 • Kosten: € 60,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)

Aanvragen

 

American Express - Blue card

 

 • Slechts € 3,- per maand
 • Aankoopverzekering: 90 dagen

Aanvragen

American Express Green

 

 • Kosten: € 65,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)
 • Membership Rewards

Aanvragen

 

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord