Start » Info » Service » Creditcard opzeggen

Creditcard opzeggen

De diverse creditcard maatschappijen en uitgevers hebben verschillende manieren voor een creditcard opzegging. Bij de ene creditcard maatschappij kunt u gewoon op ieder moment opbellen en de kaart opzeggen. Andere maatschappijen hebben echter specifieke eisen om uw opzegging goed te keuren. De meeste maatschappijen en uitgevers eisen de ontvangst van ondertekende opzegbrief. Het is verstandig om deze opzeg brief aangetekend te versturen. Op deze wijze bent u altijd zeker dat de brief ook daadwerkelijk door de creditcard maatschappij ontvangen is.


Creditcard doorknippen

Wanneer u de creditcard opzegt, is het soms ook nodig om de creditcard doorgeknipt mee te zenden met uw (aangetekende) ondertekende opzeg brief. Door middel van het doorknippen van de creditcard is de kaart onbruikbaar en is fraude een stuk lastiger. Verstandig is het ook om de cvc code op de achterkant te verwijderen, zodat online betalingen ook niet meer mogelijk zijn.

Opzegtermijn

Er zijn creditcards met en zonder opzegtermijn. Het is belangrijk om voor de opzegtermijn uw brief te hebben verstuurd, zodat u niet nog een jaar aan de creditcard en daarbij de kosten vast zit.

Extra kosten bij opzegging

Sommige creditcard maatschappijen rekenen extra kosten als u de kaart binnen een bepaalde periode vanaf de aanvraag datum weer opzegt. Deze termijn kan verschillen van 2 tot 12 maanden na de aanvraag datum.