Je wilt graag op vakantie een hotel boeken of een weekend weg, maar je beschikt niet over een creditcard. Veel hotels om je reservering te garanderen gebruiken een creditcard. Daarom kan het moeilijk zijn om een ​​hotel te boeken zonder creditcard.

Lees hieronder waar je, je hotel kunt boeken met iDEAL en 5 andere opties. Blijf dus snel lezen, zodat je snel van je vakantie kunt genieten.

Vaak kun je telefonisch of online een hotel boeken zonder aanbetaling en bij aankomst contant of met PIN betalen, afhankelijk van je bestemming. Onze ervaring is dat dit vaak gemakkelijk te doen is in landen waar het gemiddelde inkomen lager is dan in Nederland (en de lokale bevolking doorgaans niet beschikt over een creditcard).

Als je een “gentlemen’s agreement” niet vertrouwt en er de voorkeur aan geeft om je hotel van tevoren te reserveren, zijn er verschillende alternatieven om een ​​hotel te boeken zonder creditcard. De eenvoudigste manier is om plaatsen te vinden waar je met iDEAL een hotel kunt boeken.

Een andere optie is het aanschaffen en gebruik maken van een prepaid creditcard.

Boek een hotel zonder creditcard op Expedia

Op Expedia.nl kun je een hotel boeken zonder creditcard, je betaalt dan met iDEAL. Behalve iDEAL worden ook PayPal en uiteraard creditcards geaccepteerd. Vliegtickets kunnen hier ook zonder creditcard worden betaald. Bij Expedia kun je kiezen uit meer dan 271.000 hotels wereldwijd die je met iDEAL kunt boeken.

Expedia brengt geen kosten in rekening als je een hotelreservering wijzigt of annuleert

Wil je ook 10% extra klantenkorting krijgen op je reservering, maak dan een account aan op Expedia.

Boek een hotel met Paypal of iDEAL op Hotels.com

Hotels.com biedt haar klanten de optie om een ​​hotel te reserveren met iDEAL. Je kunt de meeste hotels op de site zowel met creditcard als met iDEAL boeken. Paypal wordt ook geaccepteerd. Bovendien biedt hotels.com een ​​spaarprogramma aan wanneer je een account aanmaakt: bij tien nachten krijg je één gratis nacht.

Gratis annulering voor de meeste kamers.

Boek hotels zonder creditcard op Booking.com

Bij Booking.com kun je sommige hotels zonder creditcard reserveren. Dit hangt af van je hotel naar keuze, je kunt dit zien bij het boeken. Bij Booking.com kun je in de zoekfunctie aangeven om alleen hotels te tonen die PayPal of iDEAL als betaalmethode ondersteunen.

Klik op iDEAL aan de linkerkant van de pagina onder “Filter op:” om alleen accommodaties te vinden die je met iDEAL kunt betalen.

Hotel betalen met ideal booking

Als je toestemming van iemand anders heeft om zijn of haar creditcard te gebruiken, dien je de naam van de kaarthouder te vermelden in het veld “Speciale Verzoeken” tijdens het reserveren bij Booking.com.

Boek je hotel met PIN of contant bij Voordeeluitjes.nl

Op Voordeeluitjes.nl (bekend van de ANWB-kampioen) vind je hotels en themapakketten. Bijna alle hotels op de site kunnen zonder creditcard of aanbetaling worden geboekt. Je boekt je hotel online of telefonisch en betaalt met PIN of contant bij aankomst in het hotel. Via het tabblad themapakketten op de site boek je eenvoudig hotels die passen bij jouw type reis, bijvoorbeeld te voet, met de fiets of bijvoorbeeld een citytrip.

Huur een vakantiehuis zonder creditcard

Blijf je langer op één plek of wil je meer ruimte? Een vakantiehuis is dan een goed alternatief voor een hotel. Een vakantiehuis is de ideale oplossing voor gezinnen. En je hoeft het niet op te geven voor de prijs. Het huren van een vakantiehuis is doorgaans vergelijkbaar met wat je betaalt voor een hotel.

Bij Heerlijkhuisjes.nl is het mogelijk om zonder creditcard een vakantiehuis te huren. Als je hier een vakantiehuis hebt gevonden dat je bevalt, kunt u deze boeken, waarna de betaling via de bank kan worden overgemaakt. Je ontvangt de betalingsgegevens op de factuur.

Je kunt vakantiehuizen betalen met iDEAL, bankoverschrijving of PayPal via belvilla.nl.

Boek een hotel via een reisbureau

Ook zonder creditcard kun je bij een reisbureau een hotel boeken, want ondanks de overstap naar internet zijn er nog steeds fysieke reisbureaus bij jou in de buurt.

Zelfs als je er eerst niet over nadenkt, kan een reisbureau een goede optie zijn om je te helpen bij het boeken van een hotel als je geen creditcard hebt.

Het reisbureau maakt de reservering voor je bij het hotel en jij betaalt per pin of contant.

Leen iemands creditcard voor je reservering

Over het algemeen is het ook mogelijk om met de creditcard van iemand anders een ​​hotel te boeken. Als je het niet erg vindt om iemand bij je in de buurt te vragen of je zijn of haar creditcard kunt gebruiken om te boeken, dan is dit zeker een mogelijkheid. Tijdens de boeking wordt er geen geld van de creditcard afgeschreven. Daarom kun je, je hotel boeken en bij aankomst betalen of later contant of met PIN betalen bij het uitchecken. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het raadzaam om indien mogelijk van tevoren contact op te nemen met het hotel.

Via Airbnb.com een vakantiewoning huren

Airbnb.com is de laatste tijd veel in het nieuws geweest omdat veel steden niet zo blij zijn met het aantal toeristen dat er nu gebruik van maakt, waardoor steden toeristenbelasting verliezen. Het is voor toeristen echter een goede optie om een ​​slaapplaats in een andere stad te regelen.

De belangrijkste betaalmethode op Airbnb.com is creditcard, maar er zijn ook zeker andere mogelijkheden om te betalen. Lees meer over betalen met iDEAL via Airbnb om te zien of Airbnb in jouw geval een alternatief is voor het boeken van een hotel zonder creditcard.

Boek een hotel met een prepaid creditcard

Ten slotte is het mogelijk om een ​​prepaid creditcard aan te schaffen waarmee je een hotelkamer kunt reserveren. Je hoeft geen ingewikkelde aanvraagprocedures of kredietcontroles te doorlopen voor een prepaid creditcard.

Het is wel raadzaam om van tevoren bij het hotel te informeren of prepaid creditcards worden geaccepteerd. Als het hotel de kaart gebruikt om later te betalen, wil je misschien toch een gewone creditcard aanschaffen. Als je de hotelkosten direct bij het boeken betaalt, is het waarschijnlijk geen probleem. (Dit laatste is het geval bij de overgrote meerderheid van de hotels).

Met een prepaidkaart boek je ook eenvoudig een overnachting op vergelijkingssites zoals Trivago, waar iDEAL niet wordt geaccepteerd, of boek je vliegtickets bij low-cost maatschappijen zoals easyJet.

Bekijk hier een overzicht van de direct beschikbare prepaid creditcards.

Reserveer een hotel via één van de volgende sites met iDEAL: