Goedkope Creditcard

We willen er natuurlijk allemaal wel het goedkoopst van af komen bij het aanvragen van een  goedkope creditcard en spelen de aanbieders daar natuurlijk graag op in. De procedure voor de aanvraag is hetzelfde als bij een “duurdere” variant, maar kunnen de aangeboden voordelen wel een weerspiegeling zijn van het bedrag dat je jaarlijks moet neertellen.

 Puur kijken naar de abonnementskosten, is daarom niet de juiste manier om een goedkope creditcard uit te kiezen en zal met de juiste inzichten het wel mogelijk zijn om de juiste eruit te lichten. Aan aanbieders is er geen gebrek en kan jij daar het voordeel uit halen. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden dat de kosten verbonden aan zo een creditcard, nauw verbonden zijn aan het betalingsgedrag van de creditcard houder.

KNAB Visa Card

De KNAB Visa Card is de beste keuze als je een gewone creditcard wilt aanvragen, met de laagste kosten in Nederland van slechts € 5 per maand. De kaart wordt wereldwijd op vele plekken geaccepteerd, je aankopen zijn de eerste 90 dagen verzekerd en je kan online eenvoudig al je aankopen inzien.

Bestaan goedkope creditcards wel?

Dat zal wellicht de eerste vraag zijn die bij velen opkomt wanneer ze voor het eerst ervan horen en is het vaak een relatief begrip. Het nemen van krediet is nooit goedkoop omdat er een rentepercentage aan verboden is en de meeste maatschappijen uitgaan van het wettelijk vastgestelde maximum. Zo kan bij onverantwoord gebruik van een creditcard, binnen een mum van tijd een aanzienlijke schuld worden opgebouwd en lijdt dat in sommige gevallen tot vergaande consequenties.

Dat zijn echter eerder uitzonderingen dan regel en is het gebruik van een creditcard nog steeds dé manier van betalen wereldwijd voor grote groepen personen. Bij het verrichten van betalingen middels een creditcard wordt er betaald met geld dat op dat moment nog niet van jouw bankrekening afgetrokken wordt en heb je 30 dagen om alles aan te zuiveren. Bij het uitblijven daarvan, wordt er dus rente berekend over het openstaand bedrag en kan de kaart zelfs geblokkeerd worden wanneer de betalingen uitblijven. De goedkoopste creditcard kan zo een prijzig avontuur worden en zal veel dus afhangen van het betalingsgedrag van de kaarthouder.

Creditcard goedkoop – waar op letten?

Gratis is zo een creditcard niet en zijn er altijd wel kosten die in rekening gebracht zullen worden, ook bij het keurig naleven van de 30-dagen betalingsregeling. Er hoeft dan geen rente betaald te worden, maar hou je wel rekening met de abonnementskosten op jaarbasis en komen er bij sommige maatschappijen ook kosten erbij wanneer de kaart lang niet is gebruikt. Om klanten aan te trekken, zijn er vaak aanbiedingen waarbij er over het eerste jaar geen abonnementskosten betaald dienen te worden. In combinatie met het houden aan de terugbetalingsregeling, is zo een kaart natuurlijk het voordeligst in gebruik.

Er wordt immers niets extra in rekening gebracht. Voorzichtigheid dient geboden te worden wanneer er gebruik gemaakt zal worden van prepaid creditcards. Bij deze heb je wel nooit te maken met het moeten betalen van een rente (er wordt immers nooit krediet verleend), maar worden tal van andere kosten doorberekend. Dat tikt toch aardig aan en kijkt men vaak verrast op wanneer de rekening binnenkomt. Zo wordt bij het opwaarderen ook altijd een bedrag in rekening gebracht en geldt dat ook voor gevallen waarbij de kaart een tijd lang niet is gebruikt. Soms is het nemen van een prepaid creditcard achter onvermijdelijk (BKR status) en vindt je de goedkoopste door de vele aanbieders met elkaar te vergelijken. Neem de voorwaarden daarbij altijd goed door en kan je door het slim aan te pakken, ook voor een prepaid creditcard, de kosten zo laag als mogelijk houden.

Wat is nu echt het goedkoopst?

Wie zijn of haar uitgaves nauwlettend in de gaten houdt en nooit uitgeeft dan terugbetaald kan worden, zal het goedkoopst uitkomen en kan je al voor een paar tientjes per jaar gebruik maken van een creditcard. In ruil daarvoor zijn alle voordelen beschikbaar en is het altijd handig om gebruik te maken van het online overzicht die de meeste creditcard maatschappijen als extra dienstverlening aanbieden. Zo beschik je op elk moment over een totaal overzicht van alle uitgaves en kan de planning worden bijgewerkt. Naast de jaarlijkse abonnementskosten, zijn er soms ook kosten die in rekening worden gebracht wanneer de kaart wordt opgezegd. Het abonnementsgeld is snel weer terugverdiend dankzij de vele kortingen die men krijgt bij het betalen met de creditcard. Zo zijn er tal van autoverhuurbedrijven en hotels die samenwerken met de creditcardmaatschappijen en worden er aantrekkelijke kortingen aangeboden. Naast de aantrekkelijke kortingen, worden er ook cadeaus verstrekt door bepaalde creditcard maatschappijen verstrekt.

Relatief goedkoop zijn ook de studenten creditcards, maar is de beschikbaarheid van die kaarten natuurlijk beperkt tot die groep. Het gaat hier ook om kaarten waar het tegoed opgewaardeerd dient te worden naar het model van de prepaid creditcard, maar zijn de kosten zoals die voor het abonnement en het opwaarderen, laag gehouden. Ook met een creditcard voor studenten waarop er wel een krediet genomen kan worden, zijn de kosten laag gehouden, maar ook de bestedingslimiet.

Goedkope creditcards zijn er dus wel te vinden, maar komt alles neer op het bestedingsgedrag om de kosten binnen de perken te houden. Bij het steeds nemen van kredieten wordt er rente erbij berekend en loopt het te betalen bedrag daarom op. Daar kan een stokje voor gestoken worden om steeds binnen de termijn van 30 dagen, het opgenomen bedrag terug te betalen. De kosten blijven dan beperkt tot de jaarlijkse abonnementskosten en vallen die aardig mee. Met een prepaid creditcard ligt het anders en wordt er daar geen rente in rekening gebracht, maar zijn de overige kosten wel hoger. Het is dus een persoonlijke keuze en beschikken beide soorten dus over voor- en nadelen waarbij de kosten hoog kunnen oplopen. Een vergelijking maken tussen alle aanbieders is een stap in de juiste richting bij het vinden van een goedkope creditcard.

 

Beste Prepaid Creditcard

 

n26 Mastercard

 

 • Debit card
 • Aanmelden in Engels
 • Volledig Gratis

Aanvragen

 

 

Viabuy Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdrage: € 19,90
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

Money2Go Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdragen: € 9,95
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

 

Beste Creditcards

 

 

KNAB Visa card

 

 • Kosten: € 60,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)

Aanvragen

 

American Express - Blue card

 

 • Slechts € 3,- per maand
 • Aankoopverzekering: 90 dagen

Aanvragen

American Express Green

 

 • Kosten: € 65,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)
 • Membership Rewards

Aanvragen

 

Wat is de meest goedkope creditcard?

Het belangrijkste is om te kijken naar de prijs welke je moet betalen, vrijwel alle creditcards hebben een jaarlijkse bijdrage. Daar zit een verschil in, deze kan variëren van enkele tientjes tot aan enkele honderden euro’s voor creditcards met hoge limieten en andere voordelen. Indien je de meest goedkope creditcard wilt, dan zijn bovengenoemde opties allemaal interessant. Het is belangrijk om te kijken waar je de kaart voor wilt gebruiken, zodat je de beste keuze kan maken. De meest goedkope kaart is niet altijd de beste oplossing.

Is een dure creditcard beter?

Dit hangt af waar je het voor wilt gebruiken. Dure creditcards bieden vaak meer mogelijkheden zoals: hogere limieten, aankoopverzekeringen maar ook deals op hotels, vluchten en andere zaken waar je gebruik van maken. Indien je een creditcard slechts voor de basisfunctionaliteit nodig hebt: het betalen. Dan voldoet een goedkope creditcard genoeg.

Wat kost een creditcard?

Dit verschil per kaart en per maatschappij. Zo zijn er diverse creditcards van verschillende maatschappijen zoals ANWB, American Express, Visa, Mastercard en andere. Het is belangrijk om te kijken waar je de kaart precies voor wilt gebruiken en of je tevens een credit of debit card wilt. Hierna kan je de verschillende kaarten vergelijken. Deze variëren in kosten.

Wat is de beste deal voor een goedkope creditcard?

De creditcard welke wij op dit moment uitlichten is de Mastercard Classic welke nu tijdelijk GRATIS is. Hierdoor is het op dit moment de meest aantrekkelijke goedkope creditcard om aan te vragen.