E-Wallet Wat is het en Welke past bij jou?

Zoals de naam het al een klein beetje verraadt, is een e-Wallet een digitale portemonnee, ook wel een digitaal rekeningnummer waar u geld op kunt zetten of hebt staan. U kunt hier dus echt geld op laten storten of geld overmaken naar familie en vrienden die ook over een e-Wallet beschikken.

De ewallets beginnen steeds populairder te worden in Nederland en brengen vaak leuke voordelen met zich mee. Denk hierbij aan kortingen en spaarprogramma’s. Daarnaast is het een super snelle manier van betalen.

Momenteel zijn de meest populaire ewallets van dit moment:

Neteller – Internationale ewallet waarmee je dus wereldwijde betalingen kunt doen naar andere Neteller accounts zonder transactie kosten. Daarnaast kun je er veilig online betalingen mee doen bij verschillende online diensten en webshops. Owja, hadden we al vertelt dat je automatisch mee spaart voor cadeaus en andere beloningen dankzij het unieke spaarprogramma? Bekijk het zelf op Neteller.com,

Een andere populaire wallet is Skrill. Deze biedt eigenlijk dezelfde voordelen als Neteller, maar ondersteunt ook Cryptocurrency. Daarnaast kun je ook een prepaid creditcard aanvragen bij je digitale wallet van Skrill. Lees hier meer over deze aanbieder.

Wat is het verschil met een prepaid creditcard?

e-wallets en prepaid creditcards hebben veel overeenkomsten en raakvlakken. Zo kun je op beide geld storten en er betalingen mee uitvoeren. Het grootste voordeel van een ewallet is dat je internationaal transacties kunt doen zonder de transfer kosten. Handig als je bijvoorbeeld vrienden en of familie in het buitenland hebt. Daarnaast zijn de spaarprogramma’a van de ewallets ook erg interessant.

Een prepaid creditcard is handig voor mensen die een fysieke kaart willen en het voornamelijk voor shopping en online diensten wilt gebruiken. Om geld over te maken naar vrienden en familie is de prepaid creditcard niet geschikt. Als dit niet je doelstelling is raden wij de prepaid creditcard eerder aan. Lees er hier meer over en bekijk welke kaarten gratis aan te vragen zijn.

Wat is het verschil met een debit creditcard?

Het verschil met de e-wallet en de prepaid creditcard is bijna het zelfde als met de debit card. Echter kun je met een debit card zelfs in de min staan.

Let op je moet wel aan meer eisen voldoen om een debit card te krijgen dan de ewallet en de prepaid kaart. Maar vervolgens heb je er wel meer opties mee. Lees er hier meer over.

Mastercard Classic

De Mastercard Classic is de beste keuze als je een gewone creditcard wilt aanvragen. Je kan veilig en snel betalen in binnen- en buitenland, je betaald het eerste jaar geen kosten voor de kaart en al je aankopen zijn verzekerd de eerste 180 dagen.

Wat kan ik met een e-wallet account?

Verder kunt u bijvoorbeeld online shoppen, uw gewonnen pokergeld of weddenschappen op een Neteller e-Wallet account of Skrill e-Wallet account laten storten. Het proces van uitkeren is per direct en zodoende beschikt u meteen over uw geld, zelfs in het weekend.

U kunt uw geld vervolgens opnemen met een prepaid creditcard, zoals de Neteller+ Card of de Skrill card.

Bedrijven zoals Paypal en Paysafecard zijn de meest andere gangbare e-Wallet providers.

E-Wallet Providers

Er zijn tal van e-Wallet providers, maar de meest veilige en betrouwbare providers laten wij alleen hier zien:

Opwaarderen e-Wallet

Een e-Wallet account opwaarderen kunt op verschillende manieren doen. De meest gangbare manier is via iDEAL of een reguliere creditcard.

Ook kunt u met cash geld een prepaid opwaardeerbon of voucher kopen. Een populaire prepaid opwaardeerbon is de Paysafecard. Verwar deze Paysafecard niet met de Paysafecard Prepaid Creditcard.

Voorheen waren er ook de U-kash opwaardeerbonnen/vouchers, maar deze zijn sinds kort (eind 2015) niet meer verkrijgbaar. (Door een slimme zet en overname door het bedrijf Paysafecard zelf)

Welke e-Wallets zijn er?

De meest bekende eWallet is Paypal. Bij steeds meer webwinkels kunt u afrekenen met Paypal. 
Andere bekende e-wallets zijn die van Neteller en Paysafecard. Voorheen had je nog Moneybookers, maar door een naamsverandering heet deze eWallet provider tegenwoordig Skrill. 
Het geld kunt u makkelijk overboeken naar uw eigen bankrekening.

Prepaid Creditcards

Verder bieden deze maatschappijen Prepaid Creditcards aan die hieraan gekoppeld zijn. Zo kunt u geld pinnen bij een geldautomaat of afrekenen bij winkels. Maar ook online shoppen is geen probleem.  

Voordelen e-wallet

  • De voordelen zijn dat u minder transacties van en naar uw bankrekening hebt en uw eWallet als een apart potje kan gebruiken. Ook kunt u bij vele online webwinkels betalen met uw eWallet, dus u kunt uw digitale geld uitgeven zonder dat u ooit uw bankrekening heeft aangeraakt. 
  • Een ander voordeel is dat uw betalingen geheel anoniem zijn, omdat deze e-wallets niet gekoppeld zijn aan bankrekeningen. Bij de aanvraag moet u wel uw NAW-gegevens invullen, maar dit is alleen nodig voor het gebruik maken van de diensten en prepaid creditcards. Voor de rest verstrekken de e-Wallet uitgevers deze gegevens nooit aan derden, zoals de belastingdienst of andere instanties.
  • Verder kunt u altijd betalingen verzenden en ontvangen in het weekend wat bij de gewone Bank (nog) niet mogelijk is.

Kosten e-Wallet
Bij de meeste e-Wallets betaal u een klein percentage (vaak 1%) transactiekosten, daarentegen betaalt u dan weer geen vaste maandelijkse kosten wat u bij een bankrekening wel doet.

Belangrijk!

  • Dit zijn geen van allen Nederlandse bedrijven of bedrijven die zijn gevestigd in Nederland. Houd er bij de aanvraag van prepaid creditcard rekening mee dat de gemiddelde bezorging 10 werkdagen zal duren.
  • Ook moet u er rekening houden dat u (voorlopig) in het Engels moet communiceren. Het zijn echter wel betrouwbare providers.
  • De website van Paysafecard is wel in het Nederlands.