Start » e-Wallet

E-Wallet Providers

Zoals de naam het al een klein beetje verraadt, is een e-Wallet een digitale portemonnee, ook wel een digitaal rekeningnummer waar u geld op kunt zetten of hebt staan. U kunt hier dus echt geld op laten storten of geld overmaken naar familie en vrienden die ook over een e-Wallet beschikken. Zelfs in het weekend!

 

Wat kan ik met een e-wallet account?

Verder kunt u bijvoorbeeld online shoppen, uw gewonnen pokergeld of weddenschappen op een Neteller e-Wallet account of Skrill e-Wallet account laten storten. Het proces van uitkeren is per direct en zodoende beschikt u meteen over uw geld, zelfs in het weekend.

U kunt uw geld vervolgens opnemen met een prepaid creditcard, zoals de Neteller+ Card of de Skrill card

Bedrijven zoals Paypal en Paysafecard zijn de meest andere gangbare e-Wallet providers.

 

E-Wallet Providers

Er zijn tal van e-Wallet providers, maar de meest veilige en betrouwbare providers laten wij alleen hier zien:

 

Overzicht e-Wallet Providers


Paysafecard eWallet


Neteller eWallet


Skrill eWallet


Paypal eWallet

Opwaarderen e-Wallet

Een e-Wallet account opwaarderen kunt op verschillende manieren doen. De meest gangbare manier is via iDEAL of een reguliere creditcard.

 

Ook kunt u met cash geld een prepaid opwaardeerbon of voucher kopen. Een populaire prepaid opwaardeerbon is de Paysafecard. Verwar deze Paysafecard niet met de Paysafecard Prepaid Creditcard.

 

Voorheen waren er ook de U-kash opwaardeerbonnen/vouchers, maar deze zijn sinds kort (eind 2015) niet meer verkrijgbaar. (Door een slimme zet en overname door het bedrijf Paysafecard zelf)

Welke e-Wallets zijn er?

De meest bekende eWallet is Paypal. Bij steeds meer webwinkels kunt u afrekenen met Paypal. 
Andere bekende e-wallets zijn die van Neteller en Paysafecard. Voorheen had je nog Moneybookers, maar door een naamsverandering heet deze eWallet provider tegenwoordig Skrill
Het geld kunt u makkelijk overboeken naar uw eigen bankrekening.
 

Prepaid Creditcards

Verder bieden deze maatschappijen Prepaid Creditcards aan die hieraan gekoppeld zijn. Zo kunt u geld pinnen bij een geldautomaat of afrekenen bij winkels. Maar ook online shoppen is geen probleem. 

 

Voordelen e-wallet

  • De voordelen zijn dat u minder transacties van en naar uw bankrekening hebt en uw eWallet als een apart potje kan gebruiken. Ook kunt u bij vele online webwinkels betalen met uw eWallet, dus u kunt uw digitale geld uitgeven zonder dat u ooit uw bankrekening heeft aangeraakt. 
  • Een ander voordeel is dat uw betalingen geheel anoniem zijn, omdat deze e-wallets niet gekoppeld zijn aan bankrekeningen. Bij de aanvraag moet u wel uw NAW-gegevens invullen, maar dit is alleen nodig voor het gebruik maken van de diensten en prepaid creditcards. Voor de rest verstrekken de e-Wallet uitgevers deze gegevens nooit aan derden, zoals de belastingdienst of andere instanties.
  • Verder kunt u altijd betalingen verzenden en ontvangen in het weekend wat bij de gewone Bank (nog) niet mogelijk is.

 

Kosten e-Wallet
Bij de meeste e-Wallets betaal u een klein percentage (vaak 1%) transactiekosten, daarentegen betaalt u dan weer geen vaste maandelijkse kosten wat u bij een bankrekening wel doet.

 

Belangrijk!

  • Dit zijn geen van allen Nederlandse bedrijven of bedrijven die zijn gevestigd in Nederland. Houd er bij de aanvraag van prepaid creditcard rekening mee dat de gemiddelde bezorging 10 werkdagen zal duren.
  • Ook moet u er rekening houden dat u (voorlopig) in het Engels moet communiceren. Het zijn echter wel betrouwbare providers.
  • De website van Paysafecard is wel in het Nederlands.