Creditcard voor Vakantie

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Vergelijken

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 cards

Bekijken

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij het aanvragen van een creditcard.

Lees verder

Creditcard voor vakantie aanvragen

American Express Flying Blue Silver card

De American Express Flying Blue Silver card is de beste keuze op dit moment als je een creditcard wilt. De kaart aanvragen is geheel gratis het eerste jaar, je bent verzekerd op reis bij aankopen en spaart ook nog eens punten op. Tevens wereldwijde acceptatie.

Een creditcard op vakantie meenemen is niet alleen handig, maar je profiteert hiermee van verschillende super voordelen. Als je iets wilt kopen wanneer je op vakantie bent in het buitenland hoef je je niet druk te maken met vreemde valuta of contant geld.

In landen zoals Dubai en Amerika is het gebruik van een creditcard heel erg handig. Pinnen hoeft dan niet meer. Je hoeft niet te vrezen dat je bijkomende kosten zal betalen of dat je met cash geld op zak moet rondlopen in de drukke straten. Dit maakt dat je vakantie helemaal veilig is.

Creditcard gestolen op vakantie

Als je op vakantie bent en het blijkt dat je pas gestolen is dan kun je contact opnemen met de aanbieder en die zal de pas dan direct blokkeren. Alle vreemde transacties met je creditcard worden dan direct aangehouden. Je wordt na de blokkering direct op de hoogte gesteld door de creditcard aanbieder.

Kosten creditcard op vakantie

Jaarlijks betaal je een vast bedrag bij een creditcard welke niet in het abonnement van de bank zit. De jaarlijkse kosten liggen tussen de 30 en 40 euro per jaar. Dit is hangt af van welke creditcard je hebt. Als je je creditcard aanvraagt bij een bank dan betaal je indirect voor je creditcard. Deze kosten zitten inbegrepen bij de kosten die je betaalt voor je rekening.

Ook de transactiekosten worden in rekening gebracht. Het is dus beter dat je niet pint met je creditcard, maar juist ermee betaalt. Je zal dan sowieso profiteren van je optimaal van alle verzekeringen die geboden worden bij elke aankoop van een creditcard. Probeer nooit op rood te staan met je creditcard. Op zo een manier voorkom je onaangename kosten.

Aanvragen creditcard voor vakantie

Ruim voordat je vertrekt is het heel erg belangrijk dat je je creditcard op tijd aanvraagt. De creditcardmaatschappij beoordeelt dan jouw aanvraag zodat het pasje kan worden gemaakt en opgestuurd kan worden. Dit zou zeker 10 werkdagen in beslag nemen. Het is in de vakantieperiode ook niet gegarandeerd dat je een wachttijd van twee weken zal krijgen. Om op tijd te zijn met al je voorbereidingen zou je die creditcard zeker drie weken voor je vakantie vertrek moeten aanvragen.

Als je die creditcard alleen voor de vakantie wilt en voor niets anders daarnaast, dan moet je na terugkomst die kaart direct laten blokkeren of annuleren. Dit gebeurd kosteloos. Als je aan het begin een welkom cadeau hebt ontvangen is het dus belangrijk dat je weet dat je die terug moet betalen, zeker als je die creditcard in minder dan een jaar opzegt.

Wat is de beste creditcard voor op vakantie?

Voordat je vertrekt is het zo dat je ook nog de beste creditcard moet uitkiezen zodat je niet in gebreken bent wanneer je vertrekt. Ben je al aan het overwegen om een bank te kiezen dan is de SNS een van de beste.

De creditcard van de SNS heeft als voordeel dat je geen koersopslag zal kennen. Je zal in plaats daarvan telkens een vast bedrag van 15 cent betalen. Met een creditcard van de SNS reis je gerust naar je bestemming.

Mastercard Classic Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 20

American Express Green Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2,3%

Jaarlijkse prijs
€ 60

Visa World Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 36,50

N26 Debitcard

Debit of credit?
Debit card

Wisselkoers opslag
slechts 1.7%

Jaarlijkse prijs
Gratis

Mastercard Gold Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 32,50

Knab Creditcard

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
Gratis