Cardano

Cardano verwachtingen

Cardano koers

$1,10

https://www.cardano.org/en/home/

Market Cap
$35.327.633.141

Volume 24h
$2.132.817.765

Circulating Supply
32.066.390.668 ADA‘s

Market cap rank
6

All Time High

$3,09

High 24h
$1,16

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die in Amsterdam is gevestigd.

Bezoek Bitvavo >

Actuele Cardano Koers

Cardano kreeg internationale media aandacht door als eerste blockchain-platform een peer-reviewed onderzoeksplan op te nemen in zijn kernprincipes. Cardano is sterk afhankelijk van de academische sector en verschilt op verschillende manieren van zijn concurrenten. Daarnaast is het ontwerp van het platform opgebouwd met behulp van methoden die zijn gebaseerd op academische theorieën en wetenschappelijke filosofie, met peer-reviewed onderzoek.

Informatie koers Cardano ADA

De Cardano-prijs is vandaag de dag $1,10. De laagste prijs van de afgelopen 24 uur was $1,06 en de hoogste prijs in deze 24 uur staat op $1,16. Het procentueel verschil van de afgelopen 24 uur voor Cardano is stijging van 0,45%.

Wanneer je kijkt naar de laagste genoteerde koers Cardano $0,02 zie je dat het verschil met vandaag stijging van 5.608,52% is.

Cardano kopen kan bij Bitvavo en Binance, beide exchanges met lagere kosten. Ook kun je bij Huobi en Litebit terecht voor Cardano.

Cardano prijs informatie

Marktkapitaal dominantie

2,05%

All Time High$3,09
Datum All Time High

02-09-2021 06:00

All Time Low

$0,02

Datum All Time Low

13-03-2020 02:22

30 dagen verschildaling van 21,06%
Reddit

https://www.reddit.com/r/cardano

ADA prijs details

Cardano huidige koers

$1,10

Market Cap Rank

$35.327.633.141

Circulerend aanbod

32.066.390.668

Totaal aanbod

45.000.000.000

Max aanbod

45.000.000.000

Market Cap

$35.327.633.141

Trading Volume 24h

$2.132.817.765

Market Cap 24h

stijging van 0,51%

Cardano

Jeremy Wood en Charles Hoskinson zijn de namen achter het Cardano project: een openbare, open-source, gedecentraliseerde blockchain met een Proof of Stake (PoS) consensusmethode, dat op 29 september 2017 zijn eerste applicatie op het mainnet lanceerde. Vanwege zijn innovaties in taal en VM-ontwerp trok Cardano onmiddellijk de aandacht binnen de crypto wereld. Tijdens de Initial Coin Offering (ICO) die na de oprichting in 2015 werd uitgevoerd verdiende het platform meer dan $62 miljoen van investeerders van over de hele wereld. Alle ingezamelde fondsen werden gebruikt voor de uitbreiding van het ADA-ecosysteem.

Cardano probeert het vertrouwen in wereldwijde economische systemen te herstellen door het introduceren van een veiligere, transparantere en duurzamere manier om internationaal zaken te doen. Helaas wordt het aantal mensen zonder bankrekening momenteel op meer dan 1,7 miljard geschat. De ontwikkelaars van Cardano de wereldbevolking zonder bankrekening toegang te geven tot financiële diensten. Daarom heeft Cardano momenteel projecten lopen in Afrika en andere delen van de derde wereld.

Daarnaast heeft Cardano als doel om de dApp-sector te helpen stabiliseren. Het platform legt de focus op beveiliging en duurzaamheid die specifiek wordt toegepast op gedecentraliseerde applicaties, systemen en samenlevingen. Het doel is om: “een evenwichtiger en duurzamer ecosysteem bieden dat beter rekening houdt met de behoeften van zijn gebruikers en andere systemen die op zoek zijn naar integratie.”

De academische blockchain heeft ook een native token, ADA, die door gebruikers kan worden gebruikt om transacties op de blockchain te ondersteunen en om waarde over te dragen aan andere gebruikers. ADA heeft een maximale voorraad van 45 miljard.

De Cardano Foundation is de non-profitorganisatie achter het platform en beschermt de protocoltechnologie en zorgt voor de functionaliteit ervan. Ook bevorderen ze standaardisatie in de sector om de interoperabiliteit te bevorderen. Explore IOHK is een wetenschaps- en ingenieursbureau dat de technologieën achter het Cardano netwerk bouwt. de Japanse incubator EMURGO richt zich op commerciële ondernemingen en hoe het gebruik van blockchain-technologie in verschillende sectoren kan worden bevorderd.

Cardano wordt onder de ‘Ethereum-killers’ geplaatst, dit een reeks blockchains van de derde generatie die een voorsprong op Ethereum proberen te krijgen. Andere namen die in dit rijtje thuis horen zijn Binance Smart Chain, Solana, en Polkadot.

Het openbaar blockchain- en dApp-ontwikkelingsplatform van de derde generatie gebruikt Ouroboros. Dit is een algoritme dat het Proof of Stake (PoS) protocol gebruikt om blokken te minen en ontworpen door experts op het gebied van cryptografie en engineering. Het is gebaseerd op wetenschappelijke en wiskundige principes om de efficiëntie en veiligheid van het platform te vergroten.

 

Cardano koers verwachting

​Cardano is een crypto die veelal in het ADA nieuws voorkomt, met een zeer positieve ADA verwachting 2022. Wanneer we kijken naar de koersveranderingen van de afgelopen jaren bij de Cardano koers, zien we dat er een stijgende lijn in zit. Ook het team achter Cardano communiceert via de bekende kanalen alle updates omtrent het blockchain project waardoor beleggers altijd op de hoogte zijn van updates, en de huidige Cardano koers.

Er is een groeiende community achter Cardano en het vertrouwen in het project blijft zeer aanwezig. Wanneer je meer wilt weten over het project achter Cardano en de actuele ontwikkelingen raden wij jou aan om dit via de officiële website te doen https://www.cardano.org/en/home/ en ook via https://www.reddit.com/r/cardano omdat hier veel ontwikkelaars actief zijn.

Wanneer je kijkt naar de interesse van beleggers in de afgelopen 6 maanden zie je al gauw het succes van Cardano.

 

Koers Cardano ADA verwachting 2022 – 2025

Wanneer we kijken naar de actuele ontwikkelingen in de wereld van crypto kunnen we met zekerheid zeggen dat er een hoop veranderingen aan komen, en meer koersstijgingen met een positieve verwachting 2022.  Zo ook misschien voor Cardano. Meer landen nemen crypto aan als een wettelijk betaalmiddel wat absoluut zal bijdragen aan het succes van ook Cardano.

De stijgende lijn over de afgelopen jaren laat goed zien dat Cardano een uitstekende belegging kan zijn. Maar omdat de koersen bij crypto erg volatiel zien willen we hier geen uitspraak in doen, het is ten slotte aan de belegger of hij het geld kan missen. Wat de ADA verwachtingen 2022 ook zijn, we kunnen nooit in de toekomst kijken en garanderen dat de ADA verwachtingen 2022 waarheid zullen worden.

Wanneer je nu belegt voor een lang termijn rendement moet je zeker weten dat je het belegde geld kunt missen. Als dat het geval is kun je Cardano kopen en vast houden. Je kan er zelfs voor kiezen om Cardano te staken, en er zo een rendement op te behalen. Zorg dat je altijd op de hoogte bent van het laatste ADA nieuws.

 

Cardano ontwikkelingen en projecten

Het PoS protocol dat Cardano gebruikt, is ontworpen om het energieverbruik tijdens het blokproductieproces te verminderen en bevat een oneindig schaalbaar consensusmechanisme. Deze schaalbaarheid en energie-efficiëntie zorgen voor gemakkelijke mining en snelle transactietijden op het platform. Het protocol biedt niet alleen een voorsprong op Ethereum’s proof of work (PoW) op het gebied van energieverbruik en hardware vereisten, in september 2021 zorgde een grote upgrade met de naam ‘Alonzo’ voor de mogelijkheid van smart contracts en lanceerde de Decentralized Finance (DeFi) -functionaliteit waardoor smart contracts kunnen worden gemaakt en geïmplementeerd op het Cardano-mainnet.

De Alonzo-upgrade maakt deel uit van de Cardano-routekaart die is verdeeld in 5 tijdperken: Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire. Op dit moment bevindt Cardano zich in het Goguen-tijdperk. Waar het Shelley-tijdperk de kern van het systeem heeft gedecentraliseerd, voegt Goguen de mogelijkheid toe om dApps te bouwen, smart contracts uit te voeren en beidt het een Schaling oplossing die het voor het netwerk mogelijk maakt om snel, veilig en goedkoop transacties uit te vieren. Deze layer-2 schaalbaarheidsoplossing staat bekend onder de naam Hydra. Naarmate er meer “Hydra Heads” komen zal de schaalbaarheid van Cardano toenemen waarbij elke Head 1.000 transacties per seconde zal kunnen verwerken.

Het Basho-tijdperk zal in het teken staan van optimalisatie, verbetering van de schaalbaarheid en interoperabiliteit van het netwerk waarbij een van de belangrijkste onderdelen de nieuwe Sidechains zullen zijn. Deze kunnen worden gebruikt als een sharding-mechanisme door werk van de hoofdketen naar een zijketen te verplaatsen om de capaciteit van het netwerk te vergroten. Basho zal ook de introductie zien van parallelle boekhoudstijlen.

Tijdens het Voltaire-tijdperk zal Cardano zal de laatste zetten die nodig zijn om het Cardano-netwerk een zelfvoorzienend systeem te laten worden. Met de introductie van een stem- en treasurysysteem kunnen netwerkdeelnemers hun inzet en stemrecht gebruiken om invloed uit te oefenen op de toekomstige ontwikkeling van het netwerk. Ook zal tijdens Voltaire een treasurysysteem ingevoerd worden om de toekomstige ontwikkeling van het netwerk te financieren. Hierbij zal een fractie van alle transactiekosten zal worden gebundeld om fondsen te verschaffen voor ontwikkelingsactiviteiten die worden ondernomen na het stemproces. Aan het einde van dit tijdperk zal Cardano echt gedecentraliseerd zijn en niet langer onder het beheer van IOHK staan en zal de toekomst van Cardano in handen liggen van de gemeenschap.

 

Cardano kopen

Wanneer je besluit te beleggen in Cardano kun je dit doen via Bitvavo doen, welke een betrouwbare online broker is voor crypto. Houd er rekening mee dat het altijd zeer verstandig is om een offline wallet te hebben voor jouw beleggingen, zodat deze niet gevoelig is voor hackers, het blijft tenslotte een digitale valuta.

 

Cardano koers volgen

Je kunt als belegger jezelf goed op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen van de koers Cardano via de verschillende crypto nieuws websites, twitter accounts en exchange platforms. Zorg dat je een goed beeld krijgt voordat je belegt, zodat je ook weet waar je in belegt. Cardano heeft een zeer goede ADA verwachting voor de komende tijd, maar de verstandige belegger laat zich altijd goed informeren.

 

Conclusie

De ontwikkeling van Cardano is uniek omdat deze is gebaseerd op wetenschappelijk academisch onderzoek. Elke ontwikkelingsfase van Cardano wordt ondersteund door een op onderzoek gebaseerd raamwerk, waarin peer-reviewed inzichten zijn verwerkt met op bewijs gebaseerde methoden. Dit creëert een sterke basis om vooruitgang te boeken in de richting van de toekomst van zowel het blockchain-netwerk als het ADA-token.

Loes Verstaveren

Loes is sinds de crypto explosie in 2017 voltijd aan het werk voor diverse crypto projecten en heeft een aantal beleggingen zoals BTC ETH en ADA. Als beleggings expert schrijft ze content voor deze en andere financiële websites.

Meest gestelde vragen Cardano

Is Cardano een verstandige belegging?
Cardano heeft een goede reputatie en heeft een koersstijging gezien in de afgelopen 12 maanden. Ook al gaat een crypto koers flink op en neer zijn de verwachtingen voor Cardano positief, maar toch weet je het nooit zeker. Wij raden elke belegger dan ook aan om nooit te beleggen met geld wat je niet kunt missen, en altijd goed onderzoek te doen naar het bedrijf achter de crypto. De kans dat je het belegde geld verliest is altijd aanwezig.
Wat is de actuele prijs voor Cardano?
De actuele prijs voor Cardano is op dit moment $1,10
Waar kan ik Cardano kopen?
Er zijn heel veel exchanges waar je Cardano kunt kopen, elke met zijn eigen voor en nadelen. Wij zelf maken veelal gebruik van Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange met een registratie bij de Nederlandse bank. Let op dit is geen regulatie, er is namelijk nog gen regulatie ontwikkeld voor crypto exchanges wereldwijd. Toch geeft een registratie bij DNB een betrouwbaar gevoel, en de recenties zijn erg hoog.
Is het verstandig om al mijn geld in Cardano te beleggen?
Ook al zijn de verwachtingen hoog gespannen voor Cardano is het nooit verstandig om jouw beleggingsportefeuille uit een product te laten bestaan. Het is beter om meerder verschillende crypto te kopen, om het risico te verspreiden. Je kunt hier op de website over elke crypto lezen welke het waard is om in te investeren.