Binnen Nederland, maar ook ver daarbuiten, is de ANWB bekend om haar ruime dienstverlening en mag ze rekenen op een ervaring die wel een hele poos teruggaat. Door de jaren heen is het pakket van aangeboden diensten danig uitgebreid en wordt aan leden ook de mogelijkheid geboden om een ANWB creditcard aan te vragen. Het zou wel vreemd lopen als deze creditcard geen extra voordelen te bieden had in vergelijking met die van andere maatschappijen en zorgt de ANWB er dus voor dat de creditkaarthouders mogen rekenen op een ruim pakket. De klantenservice staat natuurlijk ook 1x24u ter beschikking en sta je er dus nooit alleen voor, ook niet in het buitenland.

N26 Card

De N26 card is de beste keuze als je een gewone debit/creditcard wilt aanvragen. De kaart aanvragen is geheel gratis en er zitten ook geen maandelijkse kosten als je onder de 5 transacties per maand blijft. De kaart wordt wereldwijd op vele plekken geaccepteerd.

Het eerste jaar is gratis bij ANWB Creditcard

Over jouw eigen creditcard beschikken en dat ook nog gratis voor het eerste jaar, is mogelijk bij de ANWB. Dat geldt trouwens ook bij het aanvragen van een extra kaart voor bijvoorbeeld jouw partner. Ook na het eerste jaar blijven de kosten laag en dient er 16 euro betaald te worden op jaarbasis. Met zo een ANWB creditcard gaat er een compleet nieuwe wereld open waarbij het mogelijk is om zowel online als offline aankopen te doen zonder daarbij over het nodig geld op jouw bankrekening te beschikken. Er wordt namelijk de mogelijkheid geboden om een krediet op te nemen en zal de hoogte van dat bedrag bepaalt worden in samenspraak met de moedermaatschappij, ICS. normaal wordt er uitgegaan van een bedrag van 2500 euro en daar mindering in worden gebracht wanneer de financiële status van de aanvrager wat minder sterk staat.

 Een BKR check hoort er natuurlijk wel bij, maar zorgen al deze maatregelen ervoor, dat er geen schuldpositie opgebouwd zal worden van waaruit de kaarthouder moeilijk uit zal kunnen geraken. Bij het opnemen van krediet, geldt er een betalingsregeling waarbij het bedrag binnen een termijn van enkele maanden terugbetaald kan worden. Daar wordt er ook nog wat rente over betaald, maar valt dat aardig mee omdat de betalingen verspreidt verlopen. Bij het terugbetalen van het gebruikt bedrag binnen 21 dagen, wordt er geen rente in rekening gebracht. Wie dus altijd keurig binnen deze termijn blijft, betaalt dus op jaarbasis (het tweede jaar dan) alleen maar 16 euro en krijgt daar in de ruil een flink pakket aan voordelen mee.

Altijd ruim verzekerd

Met een ANWB creditcard op zak, zal je gelijk een ruim pakket aan verzekeringen met jou meekrijgen. Het begint al bij elke online aankoop en wordt het bedrag pas in rekening gebracht wanneer het besteld goed, daadwerkelijk ontvangen is. Als benadeelde uit de bus komen is er op zo een wijze nooit bij. Een aankoopverzekering hoort er ook bij en houdt dat in, dat voor de meeste gekochte goederen de kosten vergoed zullen worden wanneer die beschadigd of kwijt raken of er sprake is van diefstal. Dat is wel een hele geruststelling wanneer je maar bedenkt dat er altijd wel wat mis kan gaan en jou “investering” zo wel veilig is. De verzekering is op de koop toe geldig voor een periode van 180 dagen en geldt er een ruimere periode voor houders van een Zilver of Gold card. Die bedraagt namelijk 270 dagen en kan er bij diefstal of het kwijtraken van de kaart in het buitenland een bedrag tot maximaal 1000 euro aan contanten opgenomen worden.

Daar kom je zeker een heel eind mee op weg en wordt er zo snel als mogelijk een nieuwe kaart in orde gemaakt. Voor houders van de Zilver Card, geldt er een bestedingslimiet van 3500 euro terwijl die voor aan Gold card 5000 euro bedraagt. Wie over een ANWB Gold card beschikt, zal ook een beroep kunnen doen op een aankoopverzekering die maar liefst 365 dagen geldt. Een vol jaar dus en zijn de aankopen goed verzekerd. Over contant geld beschikken op korte termijn bij verlies of diefstal van de kaart, is mogelijk en bedraag die 2000 euro. Omdat het nu eenmaal gaat om een creditcard van de ANWB, gelden er extra voordelen bij het huren van een auto zoals een verhoogd eigen risico tot 1500 euro per gebeurtenis en juridische bijstand tot een bedrag van 10.000 euro. Voor Europa en de landen van de rond de Middellandse Zee geldt er geen limiet.

Ook de kosten neem je mee

Het gebruik van elke creditcard is nu gebonden aan wat kosten en moet je zo rekening houden met een koersopslag van 1,5% en geldt dit voor landen binnen en buiten de EU. Indien er de behoefte bestaat om contant geld op te nemen wordt er 4% in rekening gebracht bij opname uit een debetsaldo en 1,5% vanuit een positief saldo. Wie over een positief saldo beschikt, mag trouwens rekenen op een rente van 0.15% en kan je zo een aardig sommetje sparen. Wie het dus slim aanpakt, kan de kosten verbonden aan het gebruik van de creditcard gewoon terugverdienen. Voor het eerste jaar hoeft er trouwens geen abonnement betaalt te worden en bedraagt de bijdrage daarna 16 euro op jaarbasis. Samen met de creditcard, is het mogelijk om dankzij de ANWB creditcard app, steeds op de hoogte te zijn van alle uitgaves en het resterend bestedingslimiet. Overigens is het mogelijk om met deze creditcard ook contactloos te betalen en geldt er een limiet van 75 euro per dag op.

Met een ANWB creditcard kom je dus altijd voordelig uit, of het nu om een Zilver of Gold card gaat. De ruime bestedingslimieten in combinatie met de overige diensten zoals de aankoopverzekering, maken het voor de kaarthouders aantrekkelijk om er overal betalingen mee te mogen verrichten, zowel in Nederland, als in het buitenland. De creditkaarten zijn wel alleen aan te vragen door personen die lid zijn van de ANWB en is er daarom ook gratis pechhulp voor heel Europa inbegrepen. Het betaalgemak in combinatie met de lage kosten verbonden aan het gebruik van de kaart, maken het tot een favoriet onder de vele ANWB leden.

 

Beste Prepaid Creditcard

 

n26 Mastercard

 

 • Debit card
 • Aanmelden in Engels
 • Volledig Gratis

Aanvragen

 

 

Transferwise debit Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdragen: GRATIS
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

Viabuy Mastercard

 

 • Geen BKR toetsing
 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdrage: € 19,90
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

 

 

Beste Creditcards

 

 

American Express - Blue card

 

 • Slechts € 3,- per maand
 • Aankoopverzekering: 90 dagen

Aanvragen

American Express Green

 

 • Kosten: € 65,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)
 • Membership Rewards

Aanvragen

 

KNAB Visa card

 

 • Kosten: € 60,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)

Aanvragen

 

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord