Mastercard Creditcard

Binnen de wereld van creditcards, zijn er nogal wat aanbieders en moet er wel sprake zijn van een robuuste organisatie die er garant voor staat, dat alles wel verloopt naar wens van de klant. American Express mag zich tot deze organisaties rekenen en staat het bedrijf al langer dan 180 jaar (sinds 1850) al klaar om de klant van dienst te zijn.

Binnen de financiële wereld staan de ontwikkelingen niet bepaald stil en begon American Express in de jaren 50 al met de uitgifte van plastic betaalkaarten, de voorloper van de moderne creditcard. De creditcard diensten worden inmiddels over de hele wereld aangeboden en komt dat niet alleen door het veilig kunnen verrichten van betalingen, maar ook de vele andere voordelen.

N26 Card

De N26 card is de beste keuze als je een gewone debit/creditcard wilt aanvragen. De kaart aanvragen is geheel gratis en er zitten ook geen maandelijkse kosten als je onder de 5 transacties per maand blijft. De kaart wordt wereldwijd op vele plekken geaccepteerd.

Veilig betalen met American Express

Betalen met een creditcard, is vanwege het feit dat er niet met fysiek geld gewerkt wordt, nog altijd de veiligste manier, maar moeten daarvoor ook de juiste veiligheidsmechanismen voor in de plaats zijn. Dat geldt in het bijzonder voor online betalingen en kan het daar soms wel mislopen. Zo kan het product waar er voor betaald is, helemaal niet bezorgd worden of voldoet het helemaal niet aan de gestelde voorwaarden. Dat zal jou als houder van een American Express creditcard niet overkomen omdat het betaald bedrag dan weer teruggestort wordt. Online aankopen doe je dus met een gerust gevoel en geldt de “geld terug” regeling ook voor gevallen waarbij de bestelling door diefstal kwijt raakt of schade oploopt.

De creditcard wordt natuurlijk niet alleen gebruikt voor online aankopen en kan je er wereldwijd mee terecht bij alle grote hotels, restaurants of verhuurbedrijven. Op stap met American Express betekent dus een gegarandeerd betaalgemak en kan er altijd ook nog geld in contanten opgenomen worden met de kaart. En over contanten gesproken: Daar maak je ook aanspraak op wanneer de kaart is kwijtgeraakt en het dus toch nog mogelijk is om aan jouw betalingsverplichtingen te voldoen. Een vervangende kaart wordt ondertussen zo snel als mogelijk opgestuurd. Speciaal daarvoor, is er een klantenservice afdeling, die 1x24u ter beschikking staat en telefonisch te bereiken is. Zo kan er gelijk hulp worden geboden, waar ter wereld jij je ook bevindt. De klantenservice houdt hierbij niet op en bieden ze ook hulp aan in gevallen waarbij je op zoek bent naar een dokter of advocaat. Dat is nu de kracht van een American Express creditcard en schuilt er dus veel meer achter dan alleen een financieel gemak.

Wel alles per maand terugbetalen

Wat voor velen als een buitenkansje wordt gezien, verandert na verloop van tijd in een probleem wanneer de aankopen verricht op krediet, niet terugbetaald kunnen worden. Geld lenen kost geld en moet er bij het terugbetalen van de opgenomen krediet in termijnen, ook rente betaald worden. Met een American Express creditcard loop je dat risico niet op omdat het opgenomen bedrag gelijk aan het eind van de maand aangezuiverd dient te worden. 

Het op te nemen krediet binnen deze periode, hangt dan ook af van een aantal factoren en wordt er daarbij niet alleen gekeken naar het inkomen, maar ook het bestedingspatroon. De limiet verschilt dus per klant en zorgt dit voor een grote mate van flexibiliteit die ongekend is bij andere creditcard maatschappijen. Zo kan de klant heen door de jaren heen een sterke kredietwaardigheid opbouwen waardoor de bestedingslimiet natuurlijk fors omhoog kan gaan. Middels dit systeem zorgt American Express ervoor, dat de klant nooit in een ongunstige betalingspositie wordt geplaatst. Het is ook mogelijk om een aanvraag te doen voor het tijdelijk verruimen van de limiet (bijvoorbeeld voor een lange vakantie in het buitenland) en is dit ook weer een sterk punt van het bedrijf.

Omdat het opgenomen bedrag aan het eind van de maand gelijk aangezuiverd moet worden, is er in principe geen sprake van een creditcard en spreekt American Express eerder van een charge card. Die heeft het zelfde vertoon als een creditcard, maar verschilt de terugbetalingsregeling waardoor er nooit sprake zal zijn van een hoog oplopende rente over het uitstaand bedrag.

Kies uit verschillende kaarten

Om de charge card voor een ieder bereikbaar te houden, valt er te kiezen uit drie uitvoeringen: Green, Gold en Platinum. Zoals al uit de namen af te leiden, verschillen de bedragen die met deze kaarten opgenomen kunnen worden. Het grootste verschil zit echter in het pakket van diensten die samengaan met zo een kaart. Zo mogen houders van een Green Card rekenen op een uitgebreide reisongevallenverzekering en kan er gebruik gemaakt worden van de Global Assist om overal ter wereld de nodige informatie aan te vragen. Ook de wereldwijde noodhulp is daarbij inbegrepen en wordt je door American Express dus nooit in de steek gelaten. Dat geldt trouwens niet alleen voor de kaarthouder, maar het heel gezin. Ook zijn alle aankopen met de kaart verzekerd en wordt het bedrag teruggestort wanneer er sprake is van schade, verlies of diefstal. Er kunnen ook altijd twee kaarten extra aangevraagd worden en kunnen die gebruikt worden door andere leden van het gezin of zelfs kennissen.

Het wordt allemaal nog “mooier” er gekozen wordt voor de Gold kaart en krijgt de houder en het gezin een uitgebreide dekking waarbij zelfs de medische kosten worden vergoed. Natuurlijk zijn de reisverzekering en die voor de aankopen ook inbegrepen, maar is de dekking ruimer. Ook zijn er bij ruim 500 hotels over de hele wereld afspraken lopen, waarbij bij elk verblijf gerekend mag worden op een Travel Voucher. Bij onduidelijkheden is ook in dit geval de Global Assist beschikbaar.

Top of the line is de Platinum card en mag je als houder gebruik maken van ruim 1200 luchthavenlounges verspreidt over de hele wereld. Ook ruimere dekking voor medische kosten en de verschillende verzekeringen in het pakket zijn inbegrepen.

Met American Express is het dus altijd prettig betalen en reizen waarbij je kunt rekenen op een ruim pakket aan verzekeringen. Ook aan de gezinsleden wordt er gedacht en worden er steeds twee extra kaarten ter beschikking gesteld. Veilig betalen hoort er natuurlijk ook bij en wordt bij elke aankoop waarbij het mis is gelopen (diefstal, verlies, schade) het bedrag weer volledig teruggestort. Voor de aanvraag dien je ouder te zijn dan 18 jaar en over een eigen bankrekening te beschikken. Ook een BKR hoort erbij.

 

 

 

 

 

 

 

Beste Prepaid Creditcard

 

n26 Mastercard

 

 • Debit card
 • Aanmelden in Engels
 • Volledig Gratis

Aanvragen

 

 

Transferwise debit Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdragen: GRATIS
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

Viabuy Mastercard

 

 • Geen BKR toetsing
 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdrage: € 19,90
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

 

 

Beste Creditcards

 

 

American Express - Blue card

 

 • Slechts € 3,- per maand
 • Aankoopverzekering: 90 dagen

Aanvragen

American Express Green

 

 • Kosten: € 65,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)
 • Membership Rewards

Aanvragen

 

KNAB Visa card

 

 • Kosten: € 60,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)

Aanvragen

 

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord