Start » Hoe werkt een prepaid creditcard?

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Gepubliceerd op 16 maart 2017 om 17:06

Een prepaid creditcard werkt heel simpel en is te vergelijken met bijvoorbeeld prepaid beltegoed: u laadt van tevoren een bedrag op waarmee u net zo lang kunt doen tot het tegoed of krediet op is. Doordat u zelf bepaalt hoeveel krediet u op de prepaid creditcard zet en doordat u niet rood kunt staan loopt u geen kredietrisico en is de acceptatie ook erg soepel.

Hoe laadt u prepaid creditcard op?

U laadt van tevoren een door u zelf vastgesteld bedrag op uw prepaid creditcard. Dit kan gemakkelijk via:

  1. iDeal,
  2. PayPal,
  3. een bankoverschrijving 
  4. sommige prepaid creditcards kunt u koppelen aan uw account bij bijvoorbeeld Skrill of Neteller. Dit noemen we ook wel een e-Wallet.

Wanneer de prepaid creditcard opgeladen is, kunt u genieten van veel voordelen die een normale creditcard ook biedt.

 

Online overzicht van uw prepaid creditcard uitgaven

De meeste prepaid creditcards bieden de mogelijkheid voor een online inzage in de creditcard uitgaven. Ook kunt u in dit online creditcardoverzicht eenvoudig limieten instellen en nieuw tegoed opladen.

Geen verrassingen achteraf bij een Prepaid Creditcard

Wel één van de grootste nadelen van een gewone creditcard is de rekening achteraf. U bent de aankoop vaak al vergeten en na een maand 'voelt' u het pas in uw budget. Kan u niet meteen betalen, dan moet u terugbetalen mét extra rente! Doordat u bij een prepaid creditcard zelf bepaalt hoeveel tegoed u op de creditcard zet weet u waar u aan toe bent en krijgt u geen verrassingen achteraf en houdt u uw uitgaven in de hand.

 

Waar kan ik een prepaid creditcard kopen?

U kunt eenvoudig online een prepaid creditcard kopen. Voorheen ook in de winkel, maar de meeste kaartaanbieders zijn hiermee gestopt. Wanneer u online een prepaid creditcard besteld, heeft u deze meestal binnen 10 werkdagen binnen.


«   »