Start » Waar kan ik een Prepaid Creditcard kopen?

Waar kan ik een Prepaid Creditcard kopen?

Gepubliceerd op 15 maart 2017 om 22:29

Een prepaid creditcard kun je in Nederland makkelijk kopen en online krijgen. Omdat je er eerst zelf geld op moet storten, stellen uitgevers geen inkomenseisen. Dat betekent dat vrijwel iedereen zo'n kaart kan bemachtigen.

 

Een op de vijf bezitters koopt hem in een winkel of postkantoor, en ook een vijfde bestelt de kaart via een website, zoals 123creditcardvergelijk. Een op de tien krijgt de kaart cadeau. Een derde van de eigenaren weet niet hoe hij in het bezit is gekomen.

 

In al deze cijfers heeft de onderzoeker ook niet-herlaadbare geschenkkaarten meegeteld. Zij vormen ruim een kwart van het totale aantal prepaid betaalkaarten in Nederland. De populairste wél oplaadbare kaarten oftewel de prepaid creditcard of de debit card op 123creditcardvergelijk.nl.

 

Lees daar ook de nadelen van prepaid cards. Zo hebben ze vaak hoge gebruikskosten en kun je er niet mee terecht bij veel hotels en autoverhuurbedrijven. 123creditcardvergelijk raadt aan om altijd eerst een gewone creditcard te proberen. Die pakt vaak goedkoper uit, zolang je er niet gespreid mee gaat betalen.

Als je een prepaid creditcard online aanvraagt, heb je hem meestal binnen 6 à 12 werkdagen in huis.

 

Waar wordt een prepaid creditcard voor gebruikt?

Prepaid creditcards worden in Nederland aangevraagd voor talloze, totaal uiteenlopende bestedingsdoelen. Feitelijk zijn het geen creditcards, want je stort er je eigen geld op en leent dus niets. Maar daarna kun je er wel als creditcard mee betalen.

 

Redenen voor aanschaf van een Prepaid Creditcard

Volgens het Brits onderzoeksbureau Verdict lopen de argumenten om zo'n kaart aan te schaffen sterk uiteen:

  1. Normale uitgaven worden het meest genoemd als reden voor bezit (7%),
  2. gevolgd door aankopen in het buitenland (6,3%).
  3. Een kleine 5% van de bezitters heeft de kaart specifiek voor webshops. Voor evenveel anderen doet hij dienst als betaalmiddel in noodgevallen.

 

Opvallend is dat een zeker aantal eigenaren er zijn salaris of uitkering op wil ontvangen, ook weer bijna 5%. Dit is opmerkelijk omdat de meeste kaartuitgevers kosten in rekening brengen voor storten, de zogenaamde opwaardeer- of oplaadkosten.

 

Verder worden nog schenkingen en zakelijk gebruik genoemd als aanschafreden. Sommige eigenaren krijgen de kaart dan ook van de werkgever. Ruim de helft van de bezitters (57%) heeft echter nog een ander, niet toegelicht argument om een prepaid creditcard te nemen.

Wat wordt ermee betaald met zo'n Prepaid Creditcard?

Prepaidkaarten worden dus aangevraagd voor van alles en nog wat. Maar waar worden ze uiteindelijk voor gebruikt?

De meeste betalingen zijn voor

  1. kleding,
  2. erotiek
  3. elektronica.

Samen nemen deze 3 groepen evenredig een derde van alle transacties voor hun rekening. Er wordt ook regelmatig gespendeerd aan kansspelen (9,8%).

Het meeste geld gaat echter naar eten en drinken, liefst 30% van de totale uitgaven.

Ook veel euro's worden besteed aan gezond- en schoonheidsproducten (9%) en kleding (8%). Hoeveel we precies uitgeven met prepaidkaarten is niet bekend.

 

Lees ook: hoe werkt een prepaid creditcard?


«   »