Start » Tanken met Prepaid Creditcard - Kan dat?

Tanken met Prepaid Creditcard - Kan dat?

Gepubliceerd op 28 augustus 2016 om 18:10

Een veel voorkomende vraag is of je kan betalen met een prepaid creditcard of debit card bij een tankstation of pompstation. Verschillende websites geven verschillende antwoorden. In dit artikel geven wij aan of je kan tanken met deze prepaid creditcards en debit cards.

 

Welke tankstations zijn er?

Er zijn twee verschillende tank/pomstations. Namelijk de

  • bemande tankstations  
  • onbemande tankstations

 

Vaak tank je bij een onbemand tankstation een stuk goedkoper dan bij een bemande tankstation. Deze onbemande tankstations hebben namelijk minder kosten en dat zie je direct terug in de benzineprijs.

Het enige verschil met afrekenen is dat je bij een bemand tankstation de mogelijk hebt om te betalen met contant geld, bankpas, creditcard of prepaid creditcard. Bij een onbemand tankstion is betalen met contant geld niet mogelijk, omdat er kortweg geen personeel aanwezig is.

 

1) Tanken met een prepaid creditcard bij een bemand tankstation

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren te betalen bij een bemand tankstion. Tanken en betalen met een prepaid creditcard of een debit card is dus geen probleem! Sterker nog, wij hebben het zelf getest met 4 verschillende prepaid creditcards en dat ging zonder problemen aan de kassa van het pompstation. 

 

Onze Test met tanken met 4 verschillende prepaid creditcards:

  1. Viabuy Mastercard
  2. Money2go Card
  3. Mastercard Classic Prepaid
  4. DB Card

 

Je moet eigenlijk letten op 2 dingen voordat je gaat tanken:

  1. staat er genoeg saldo op de prepaid kaart
  2. accepteert het tankstation Mastercard en/of VISA

 

Tip! Zorg voor de zekerheid dat je contant geld of een pinpas bij de hand hebt. Bij een betaling is het zelfs wettelijk verplicht om contant geld op zak te hebben. Het kan namelijk zijn dat sommige tankstations een verouderd pinsysteem gebruiken. Deze werkt namelijk niet via de chip, maar nog via de oude magneetstreep.

 

2) Tanken met een prepaid creditcard bij een onbemand tankstation

Vaak lees je op verschillende websites dat tanken met een prepaid creditcard niet mogelijk is bij een onbemand tankstation. Wij leggen nu uit wanneer het wel en niet mogelijk is:

 

Wanneer kun je NIET tanken met een prepaid creditcard bij een onbemand tankstation? Stel je wilt tanken voor €40,- euro en je hebt keurig jouw prepaid creditcard opgeladen met €40,- euro of iets meer dan zul je merken dat dit niet wordt geaccepteerd via het display. Je kan dus niet tanken ook al heb je voldoende saldo op de kaart staan.

Reden? Deze onbemande tankstations weten niet vantevoren voor hoeveel jij wilt gaan tanken en kunnen ook niet het exacte saldo zien op jouw kaart. Daarom hebben ze een zekerheidje ingebouwd in hun kassasysteem. Het kassasyteem heeft een borg ingesteld van €125,- euro. 

 

Wanneer kun je WEL tanken met een prepaid creditcard bij een onbemand tankstation?

Heb je het bedrag van minimaal €125,- euro wel op de prepaid kaart staan dan kun je dus voldoen aan deze borg cq. reservering en rustig gaan tanken.

Let op! Ook wanneer je dus voor €40,- euro gaat tanken houdt het betaalsysteem bij dit soort tankstations de €125,- euro vast, maar boekt na afschrijving het resterende bedrag terug op de prepaid creditcard. Zorg dus voor voldoende saldo als je verder wilt shoppen of afrekenen met deze kaart.

 

Lees ook deze artikelen:

Veilig online shoppen met een creditcard

VVV bon ruilen voor geld

Geld overmaken en ontvangen in het weekend of op feestdagen

Welke prepaid creditcard is het beste


«   »