Start » Zakelijke Creditcard voor de Ondernemer & Zzp'er

Zakelijke Creditcard voor de Ondernemer & Zzp'er

Gepubliceerd op 15 augustus 2016 om 12:46

Een zakelijke creditcard speciaal voor de ondernemer. Maar wat is het verschil met de reguliere creditcard? In dit artikel leest u de voordelen van een zakelijke card en business card ten op zichte van de "gewone" creditcard.

 

Welke zakelijke creditcards zijn er voor u als ondernemer of zzpér?

Tegenwoordig zijn er tal van zakelijke creditcards, omdat creditcardmaatschappijen beter inspelen op de behoeftes van ondernemers en bedrijven met een bepaalde cashflow. Waar de ondernemer of directie vroeger een beperkte keuze had in het aanvragen van een zakelijke kaart is nu voor elk niveau in het bedrijfsleven een geschikte bussines card en voor zzpérs de zakelijke creditcard. Hieronder leest u welke zakelijke creditcards er zijn

 

Bankgebonden Zakelijke Creditcard voor Ondernemers & Zzpérs

Zo kunt u als ondernemer een zakelijke creditcard aanvragen bij uw eigen bank. Uw huidige zakelijke rekening is met deze bankgebonden zakelijke creditcard automatisch gekoppeld. Voor veelal kleine ondernemers en zzp'ers is dit een prima keuze.

 

Nadeel bankgeboden Zakelijke creditcard

Het nadeel is dat u geen vrije keuze heeft bij uw eigen bank en dat de keuze beperkt is. Een ander nadeel kan zijn dat de jaarbijdrage bij de ene bank duurder uitvalt dan bij de andere bank. En dan zal u net zien dat u bij die duurdere bank klant bent.

Bekijk dan altijd vantevoren de prijsverschillen en aangeboden mogelijkheden en neem de optie om te kijken naar een niet-bankgebonden zakelijke creditcard.

 

Niet Bankgebonden Zakelijke Creditcard

Bij een niet-bankgebonden zakelijke creditcard heeft u als ondernemer meer vrijheid in keuze. U kunt dan ook kiezen voor een VISA Card, Mastercard of American Express Card. De grootste creditcardaanbieder in Nederland, ICS Cards, geeft zowel VISA als MasterCard uit. Het maakt niet uit of nu een kleine ondernemer, zzpér of een internationaal bedrijf bent.

 

Voordelen van een niet-bankgebonden zakelijke creditcard

  • U heeft de keuze bij een business card om meerdere kaarten aan te vragen voor zowel uzelf als uw personeel. Zo beheert u of uw accountant alle uitgaven en is dit makkelijk te verwerken in uw boekhouding.
  • De belastingdienst accepteert ook volledig uw zakelijke uitgaven die u en uw personeel maakt met de zakelijke- business card.
  • Vaak meer luxe priveleges en kortingen bij bijvoorbeeld vliegtickets, airport lounges.
  • Bij het aanvragen vaak in in combinatie met een welkomstcadeau of cashtegoed op de kaart

 

Verschil tussen een reguliere creditcard en een zakelijke creditcard

1) Het verschil tussen een gewone reguliere creditcard en een zakelijke creditcard is dat u met een zakelijke kaart makkelijk uw zakelijke betalingen gescheiden houdt met uw privebetalingen.

Wilt u een zakelijke creditcard aanvragen? Dan moet u wel aan bepaalde eisen voldoen:

 

  • Uw bedrijf moet meestal minstens 1 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
  • Bij een eenmanszaak/zzpér wordt ook een BKR-toetsing verricht.

 

2) Een ander belangrijk verschil: met een bedrijfscreditcard betaalt u altijd de rekening volledig terug. Er is geen optie om gespreid terug te betalen.

Ook bent u voor een business creditcard een relatief hoge kaartbijdrage verschuldigd, maar krijgt u ook hievoor meer terug en zijn deze fiscaal voordelig af te trekken.

 


«   »