Start » Veilig Online Shoppen met een Creditcard

Veilig Online Shoppen met een Creditcard

Gepubliceerd op 9 augustus 2016 om 21:48

Online shoppen doen we steeds meer via websites. Een jeansbroek, een paar sneakers, maar ook dure spiegelreflexcamera’s en zelfs laptops. Helaas krijg je niet altijd wat je bestelt. Vooral bij buitenlandse, vaak uit het verre Oosten, webshops gaat er nog wel eens wat mis. Daarom kun je online aankopen het beste met je creditcard doen. Dan kun je je beroepen op de Aflevergarantie, waardoor je je geld terug krijgt als er onverhoopt iets mis gaat. Ook zijn vrijwel al je aankopen standaard tot 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Maar waar moet je op letten als je online betaalt met je creditcard? 123creditcardvergelijk geeft zeven tips bij het online shoppen op websites.

Zeven tips voor veilig online shoppen met een creditcard

 

1. Check de betaalmogelijkheden bij online shoppen

Als je online bestelt, bekijk dan vooraf of er creditcards worden geaccepteerd in de webshop. Het kan zijn dat deze betaalmogelijkheid op de homepage vermeld wordt, maar dat als je gaat uitchecken je niet de mogelijkheid krijgt om met je creditcard te betalen. Dat duidt op een frauduleuze website en is verre van veilig. Breek de bestelling direct af.

 

2. Zorg voor een uitgebreide productomschrijving op online webshop

Je hebt een prachtige gouden ring online besteld via internet, maar na een test bij de juwelier blijkt de ring helemaal niet vierentwintig karaats goud  te zijn, terwijl deze ring wel als zodanig werd verkocht. In dit geval kun je een betwisting indienen. Voorwaarde is dan wel dat op je aankoopbewijs staat dat de ring vierentwintig karaats goud is. Let daar dus op als je twijfelt: vraag altijd om een uitgebreide productomschrijving.

 

3. Controleer voor betaling of de URL begint met de veilige ‘https’ op de webshop

Https’ is een afkorting van HyperText Transfer Protocol Secure. Dit betekent dat alle gegevens die je invult op een website veilig versleuteld worden. Daardoor is het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld een fraudeur, onmogelijk om de verstuurde gegevens te achterhalen. Wel zo fijn als je je creditcardgegevens in moet vullen.

 

4. Wees alert op niet werkende online links en spelfouten

Malafide webshops staan vaak vol met spelfouten en niet werkende links. Dit kun je gemakkelijk controleren door de teksten op de pagina te lezen en te beoordelen of je te maken hebt met een professionele partij.

Maar let op! Fraudeurs worden steeds beter in het maken van professioneel lijkende websites en webshops. Correct taalgebruik en werkende links betekenen dus niet automatisch een veilige website. Wees hiervan bewust.

 

5. Online producten en artikelen tegen spotprijzen vaak een duurkoop

Het is natuurlijk te gek als je die supercoole sneakers voor een spotprijs online op de kop kan tikken in China, maar staar je niet blind. Een verkoopprijs die te veel afwijkt van de prijs op andere websites duidt vaak op fraude. Sta je op het punt een online aankoop te doen? Kijk dan altijd even op andere sites om de prijs te vergelijken. Wijkt de verkoopprijs te veel af? Denk dan twee keer na voor je een aankoop doet. Uiteindelijk is goedkoop duurkoop!

 

6. Check het retourbeleid en de contactgegevens op de online webshop

Degelijke online webshops verlenen meestal goede service als het gaat om het retourneren van gekochte spullen. Dit kun je makkelijk controleren door in de algemene voorwaarden of in het retourbeleid te kijken. Daarnaast moet de identiteit van de ondernemer altijd omschreven staan in de algemene voorwaarden. Vaak vind je deze onderaan de website of bij contactgegevens en heb je te maken met een veilige website of webwinkel.

 

7. Alles gecheckt en toch slachtoffer geworden van creditcardfraude?                         

Dat is heel vervelend, maar dat kan natuurlijk gebeuren. In bijna alle gevallen worden de problemen opgelost als je met je creditcard betaalt. Wanneer je betaalt met een creditcard van ICS kun je je namelijk bij problemen beroepen op de standaard Aflevergarantie en Aankoopverzekering. Daarmee krijg je je aankoopbedrag terug als je bestelde product niet aankomt, of wanneer een van je aankopen na ontvangst beschadigd raakt of wordt gestolen.

 

Het 123creditcardvergelijk.nl Team


«   »