Start » Welke Prepaid Creditcard is het beste?

Welke Prepaid Creditcard is het beste?

Gepubliceerd op 29 juni 2016 om 18:06

Een prepaid creditcard, ook wel een debit card genoemd, is een vooraf oplaadbare creditcard; het ideale betaalmiddel voor al je persoonlijke uitgaven. Op deze pagina vergelijk ik de drie beste
prepaid creditcards die je in Nederland kunt verkrijgen, zodat je vervolgens kunt kijken welke kaart het beste bij je past.

 

Voordat wij de prepaid creditcards vergelijken, kunt u hieronder eerst lezen wat een prepaid creditcard is en wat je er mee kan.

 

Omdat je bij elke prepaid creditcard persoonlijke inloggegevens ontvangt, kan je elk moment op een veilige manier online zien hoe je er financieel voor staat. Doordat je van te voren geld op de kaart laadt, heb jij de volledige controle over je eigen uitgaven.

Zoals gezegd worden er op deze website vooraf oplaadbare creditcards met zeer uiteenlopende mogelijkheden vergeleken. Alle mogelijkheden van de verschillende prepaid Mastercard creditcards worden uitgebreid besproken. Lees hieronder waar je de prepaid creditcard voor zou kunnen gebruiken, en ontdek welke prepaid creditcard het beste bij je past.

 

De beste Prepaid Creditcards Vergelijken

Hieronder vergelijken we de drie populairste prepaid creditcards speciaal voor u. Het uitzoeken en vergelijken is al voor u gedaan. De drie verschillende kaarten die wij aanraden zijn: de Mastercard Classic-, de DB- en de Viabuy prepaid creditcard.

 

Hoe werkt een Prepaid Creditcard?

Met een prepaid creditcard kunt u betalingen verrichten waarvoor je anders een creditcard nodig zou hebben. Deze betaal je vooraf, waardoor je ook nooit in het rood kan komen te staan, of onverwachte afschrijvingen kunt krijgen. Ideaal dus!

 

Wat zijn de basismogelijkheden van de prepaid creditcard?

Bij het vergelijken van de prepaid creditcards begin ik met de prepaid Mastercard Classic card, omdat deze uitsluitend beschikt over de basis mogelijkheden, die u bij de andere kaarten ook hebt.

Enkele basismogelijkheden zijn:

 

 • Wereldwijd pinnen
 • Vakantie boeken.
 • Aankopen doen op internet.
 • Shoppen in het winkelcentrum
 • Afrekenen in restaurant en hotel
 • Auto huren op het vliegveld

 

Prepaid Mastercard Classic

De prepaid Mastercard Classic Card heeft u, na het bestellen, binnen 15 dagen in huis. Deze prepaid creditcard beschikt uitsluitend over de basismogelijkheden. Deze debit card kost slechts €14,95 per jaar, is 3 jaar geldig, oplaadbaar vanaf één vaste bankrekening. Er is echter slechts 1 kaart per persoon mogelijk.

 

DB Card

Om de vergelijking te vervolgen, gaan wij u nu informeren over de DB card prepaid creditcard. Dit is een kaart, die naast de basismogelijkheden als extra mogelijkheid heeft: het krijgen van kortingen bij veel aangesloten internetshops. De DB kaart heeft u binnen 10 dagen in huis, deze vooraf oplaadbare kaart is 3 jaar geldig, De kaart kost slechts €9,50 per jaar. De kaart is oplaadbaar vanaf uw vaste tegenrekening of met Paysafecard vouchers (die koopt u bij Primera, tankstations, het Kruidvat etc).

 

VIABUY Card

Nu vergelijken we de Viabuy prepaid creditcard met de Mastercard Classic kaart en de DB kaart. De Viabuy debit card is de topkaart onder de prepaid creditcards. De kaart met de meeste mogelijkheden en bovendien erg eenvoudig in het gebruik.

De kaart kost €29,90 per jaar. Let wel op dat u in 1 keer de jaarbijdrage van 3 jaar moet betalen!

Voordelen van de Viabuy prepaid creditcard zijn:

  • De Viabuy kaart heeft u binnen 10 werkdagen in huis.
  • Geen id kaart of paspoort bij aanschaf nodig.
  • Eigen IBAN-nummer en dus te gebruiken net als uw bankpas om uw loon op te laten storten.
  • aankopen doen in de Appstore en bij iTunes
  • Je kan je rekeningen ermee betalen.
  • Net als bij een creditcard is deze in reliëf uitgevoerd.
  • Kies uit een Goudkleurige of een Zwarte kaart.
  • Vanaf elke rekening is de Viabuy kaart oplaadbaar.
  • Iedereen kan op jouw verzoek geld op je prepaid creditcard storten.
  • Je kan meer kaarten bestellen. Zo kan je elke kaart inzetten voor een specifiek doel
  • Onbeperkte opwaardeermogelijkheden
  • Anoniem afrekenen op internet
  • Extra kaart voor je minderjarige kind koppelen aan je hoofdkaart. Jij houdt als ouder het overzicht en leert ze al op jonge leeftijd omgaan met geld. Geschikt voor kinderen vanaf groep 7 van de basisschool
  • Anoniem contant geld storten via kas en bank

 

Bedenktijd van 14 dagen

Voor zowel Viabuy, DB en de Mastercard Classic kaart geldt een bedenktijd van 14 dagen. Dit houdt in dat u de aanschafkosten van de kaart terug krijgt als u de kaart nog niet heeft gebruikt.
Voorwaarde is dat u de aanschafkosten van de kaart tijdig overmaakt. Het zou zonde zijn als u aan incassokosten moet voldoen, omdat u vergeten bent te betalen. Betaal direct dan kunt u dit ook niet vergeten!

 

Bestel de beste prepaid creditcard naar keuze en vraag aan

Wij kunnen ons voorstellen dat u enthousiast bent geworden en dat u de prepaid creditcard wilt aanvragen en bestellen die het bests bij u past.

 

Nog niet overtuigd?

Dan kunt u hieronder de prepaid creditcard verder vergelijken met de traditionele creditcard en pinpas. Met een prepaid creditcard heb je dezelfde mogelijkheden als met een creditcard: wereldwijd je aankopen doen via internet, of je kan er bijvoorbeeld mee afrekenen als je op vakantie bent, benzine tanken bij bemande tankstations, Netflix registreren en nog veel meer. Alleen is het gebruik van een prepaid creditcard veel veiliger dan een creditcard.

 

Nadelen van een creditcard

Bij een creditcard betaal je achteraf de rekening en leen je geld. Veel mensen zijn door het gebruik van de creditcard in de schulden terecht gekomen, vooral omdat zij hun uitgaven niet konden overzien.

Je kan je voorstellen dat je heel gemakkelijk de creditcard kan gebruiken, en daardoor later pas in de gaten hebt hoeveel uitgaven je al met de kaart hebt gedaan.
Uiteraard heb je ook nog veel andere uitgaven per maand te doen, die vaak automatisch van je bankrekening worden afgeschreven en het gevaar dreigt dan, dat je de uitgaven die je reeds met je creditcard hebt gedaan niet op tijd kan voldoen. Met als gevolg: een hoge boeterente betalen!
Wat het ergste is? Je zit nu al in de schulden en gaat elke maand verder achterlopen met je betalingen. Zo gaat het dus van kwaad naar erger, totdat je op een gegeven moment je betalingen niet meer kan voldoen en zelfs in de schuldsanering terecht kan komen.

Nadelen van de Pinpas

Veel mensen doen hun aankopen met een pinpas, welke gekoppeld is aan hun bankrekening. Onbewust wordt er erg makkelijk geld uitgegeven, het begint vaak al bij kleine bedragen in de supermarkt. Nederland pint er maar op los! Je begrijpt dat het overzicht in je uitgaven al snel verloren gaat. Bovendien hebben velen een kredietlimiet, waardoor je ook ongemerkt schuld kan opbouwen.

Zonder geldzorgen door het leven?

Omdat u met de prepaid creditcard vooraf geld op de betaalkaart moet storten, voordat u het uit kan geven, overweegt u van tevoren of u het geld wel kunt missen op dat moment. Met andere woorden: er is sprake van een financiele planning.
Veel van mijn cliënten houden hun inkomsten en uitgaven in een spreadsheet of in een schrift bij, en kijken hoeveel geld ze aan het eind van de maand over hebben en storten een deel ervan op hun prepaid creditcard en kopen er vervolgens iets leuks voor.
Zoals een computerspelletje, gaan een avondje uit, of zetten geld apart voor een toekomstige aankoop.

Op zo’n manier gaat verantwoord om met geld en zal het je niet snel overkomen dat de uitgaven uit de hand lopen. Zo wordt omgaan met geld nog leuk!

 

 


«   »